Papa Franjo pozvao vjernike na molitvu za Benedikta XVI.: Došlo je do pogoršanja zdravstvenog stanja

papa franjo, Benedikt
Foto: Fah

Zdravlje pape emeritusa Benedikta XVI. pogoršalo se u posljednjih nekoliko sati, kazao je glasnogovornik Vatikana, prenosi dpa. Vatikan je objavio i da je papa Franjo posjetio svog prethodnika u srijedu ujutro odmah nakon opće audijencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju opće audijencije papa Franjo je potaknuo vjernike na „posebnu molitvu“ za svojega 95-godišnjeg prethodnika: Neka ga Gospodin podupire u tom svjedočanstvu ljubavi prema Crkvi sve do kraja“, navodi vaticannews.va.

Pozdravljajući na kraju audijencije talijanske vjernike prisutne u Dvorani Pavla VI., papa Franjo im je povjerio posebnu nakanu, odnosno posebnu molitvu za Papu emeritusa Benedikta koji – kako je rekao – u tišini podupire Crkvu. Sjetite ga se – rekao je Papa – teško je bolestan, moleći Gospodina da ga utješi i podupire u tom svjedočenju ljubavi prema Crkvi do kraja.

Matteo Bruni: Pogoršanje zbog poodmakle dobi

Tih nekoliko riječi pape Franje daju naslutiti delikatno zdravstveno stanje Benedikta XVI. koji je 16. travnja navršio 95 godina. To potvrđuje i izjava ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice, Mattea Brunija, koji je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao: „Što se tiče zdravstvenog stanja Pape emeritusa, za kojega je papa Franjo potaknuo na molitvu na kraju današnje opće audijencije, mogu potvrditi da je u posljednjih nekoliko sati došlo do pogoršanja zbog njegove poodmakle dobi. Stanje je trenutačno pod kontrolom, a liječnici ga stalno prate“. Na kraju opće audijencije – dodao je Bruni – papa Franjo je otišao posjetiti Benedikta XVI. u samostanu Mater Ecclesiae. Pridružujemo se njemu u molitvi za Papu emeritusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samostan Mater Ecclesiae

Joseph Ratzinger je, nekoliko mjeseci nakon odreknuća od papinske službe u veljači 2013. godine, nastavio živjeti u tom samostanu smještenom u Vatikanskim vrtovima. Pomažu mu pripadnice Memores Domini, posvećene laikinje pokreta Comunione e Liberazione (Zajedništvo i oslobođenje), te njegov osobni tajnik monsinjor Georg Gänswein, koji je tijekom godina uvijek govorio o životu provedenom u molitvi, glazbi, proučavanju i čitanju, te izvještavao o zdravlju pape Benedikta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.