Papa Franjo u Lisabonu: Osobno ispovijedio troje mladih i susreo se s teško bolesnom djevojkom

Foto: Vatican News, fah. Montaža: Narod.hr

Papa Franjo trenutno boravi u Lisabonu gdje se održava Svjetski dan mladih. Sveti Otac tamo je stigao 2. kolovoza, a svaki dan ima niz aktivnosti i susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak, 3. kolovoza upriličena je svečanost dobrodošlice papi Franji. Tim je ovaj veliki susret mladih iz cijeloga svijeta službeno otvoren. U svom prvom susretu s mladima u Portugalu, uputio im je dvije molbe: da u ovim danima dožive radost međusobnog prihvaćanja i da se otvore razgovoru s Gospodinom kako bi bili svjedoci njegove blizine.

Papa ispovjedio troje mladih

U petak, trećeg dana svog apostolskog putovanja u Portugal, papa Franjo slavio je sakrament pomirenja s troje mladih hodočasnika. Događaj se održao u „Jardim Vasco da Gama“, javnom vrtu uz „Praça do Império“, najvećem trgu na Pirenejskom poluotoku izgrađenom 1940. u čast portugalske povijesti. Papu je svečanim pjevanjem dočekalo pjevanjem mnoštvo mladih. U velikoj ispovjedaonici Papa je osobno ispovjedio troje mladih: 21-godišnjeg mladića iz Španjolske, 33-godišnju Gvatemalku i 19-godišnjeg Talijana, prenosi Vatican News.

Foto: Vatican News
Foto: Vatican News

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ispovijedi, Sveti Otac se u petak ujutro u Apostolskoj nuncijaturi susreo s dvije žene: 106-godišnjom Marijom da Conceição Brito Mendonça, rođenom na dan ukazanja u Fatimi, i Ednom Pinom Lopes Rodrigues, djevojkom koja boluje od teške bolesti.

Foto: Vatican News
Foto: Fah

 

Susret s karitativnim djelatnicima

U župnom socijalnom centru Svetog Vinka Paulskog Papa se susreo s predstavnicima karitativnih ustanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milosrđe je ishodište i cilj našeg kršćanskog puta, a vaša prisutnost, koja je konkretan podsjetnik na “ljubav na djelu”, pomaže nam da ne smetnemo s uma pravac puta, smisao onoga što neprestano činimo, rekao je Papa.

Foto: Vatican News
Foto: Vatican News

“Nastavite, s nježnošću i dobrotom, prihvaćati izazove koje sa sobom nosi stvarnost, sa svojim starim i novim oblicima siromaštva, i kreativno i hrabro odgovoriti na konkretan način”, pozvao je Papa predstavnike karitativnih ustanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.