Papa primljen u bolnicu radi zakazane operacije debelog crijeva

papa franjo
Foto: Papa Franjo

Papa Franjo smješten je u nedjelju u bolnicu Gemelli kako bi se podvrgnuo kirurškoj intervenciji na debelom crijevu koja je već davno zakazana, objavio je Ured za tisak Svete Stolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o intervenciji na debelom crijevu, odnosno simptomatskoj divertikuli na debelom crijevu koja se upalila. Uobičajeno se operiraju na laparoskopski način što nije opasno, a intervencija obično traje kratko.

Operaciju će provesti prof. Sergio Alfieri, upravitelj operativne probavne kirurgije. Na koncu intervencije bit će objavljen bolnički izvještaj, javljaju iz Vatikana, prenosi Večernji list.

Uobičajene opće audijencije srijedom će biti odgođene do 4. kolovoza. Franjo će se u srpnju obratiti sa svog prozora apostolske palače kako bi izrekao molitvu ‘angelus’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas nije izgledao umorno i nije najavio kiruršku intervenciju. Obznanio je svoje putovanje od 12. do 15. rujna u Slovačku i Mađarsku.

Otići će u Budimpeštu kako bi sudjelovao na završnoj misi 500. godišnjice Međunarodnog euharistijskog kongresa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.