Počinje 3. hrvatski aktivistički festival – VIDIK fest

Hrvatska udruga Benedikt i ove godine priređuje Hrvatski aktivistički festival Vidik fest 2015 koji će se događati od 13. do 17. travnja 2015. na sedam splitskih lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj festivala je promicanje kulturnog aktivizma i cjelovitog društvenog razvoja kako bi se u našoj domovini dogodile korjenite strukturne promjene koje su nam nužne za izlazak iz ekonomske, gospodarske, kulturne i moralne krize, navode organizatori.
VIDIK fest je festival demokracije i kulture dijaloga. Bitno svojstvo civilnog društva je javno djelovanje na opće dobro. U civilnodruštvenom djelovanju uvijek su prisutna neka načela i vrednote, koje građani promoviraju i na njih se pozivaju. Hrvatski aktivistički festival VIDIK fest je festival koji kroz raznovrsne sadržaje promovira kulturni aktivizam, nove inicijative i kritičke teorije, u cilju promicanja razvoja civilnog društva, demokracije, pluralizma, društvene odgovornosti, socijalnog poduzetništva i održivog razvoja. Jedna od temeljnih programskih zadaća ove manifestacije je informiranje, buđenje svijesti i ohrabrivanje građana koji su pod dugotrajnim teretom krize pali u stanje beznađa i besperspektivnosti. Sam naziv VIDIK fest dolazi od skraćenice V-I-D-I-K koja označava proces promjene društvene svijesti, a odnosi se na pet razvojnih etapa: vjeru, ideju, društvenu perspektivu, inicijativu i kulturnu revoluciju. Kroz niz aktivnosti, tribina, izložbi i dokumentaraca, građanima se na ovom festivalu demokracije pružaju informacije o gorućim društvenim temama kako bi se naučili što uspješnije nošenje s različitim izazovima.

2015

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.