Počinju „Marulićevi dani“ u Splitu

Festival hrvatske drame „Marulićevi dani“ održat će se od 23. do 30. travnja u Splitu, 24. put po redu, a festival će u osam dana prikazati devet predstava kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Obale Bjelokosti, Slovenije i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će izvedene predstave “Glorija” Ranka Marinkovića, “Svećenikova djeca” Mate Matišića, “Moj sin samo malo sporije hoda” Ivora Martinića, “Trebalo bi prošetati psa” Tomislava Zajeca, “Sada je, zapravo, dobro” Olje Lozoce,  “Snajper” Damira Karakaša te “Chick Lit” Damira Šodana.

“Program sam napravio prema kriterijima kvaliteta predstava, dajući prednost praizvedbama dramskih tekstova suvremenih hrvatskih dramskih pisaca, uz uvažavanje prigodnih projekata proslave obljetnica Miroslava Krleže i Ranka Marinkovića. Ovogodišnji festival sam u potpunosti želio posvetiti hrvatskim dramskim autorima i domaćem dramskom tekstu“, izjavio je prof. dr. sc. Darko Lukić, izbornik predstava.

Osim toga, na otvorenju festivala tradicionalno će se uručiti nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“ Ministarstva kulture za 2013. godine, a tradicionalna festivalska nagrada „Marul“ uručit će se u sedam kategorija: za suvremeni dramski tekst festivalske predstave, za dramaturgiju/dramatizaciju/adaptaciju odnosno lokalizaciju predstave, za predstavu u cjelini, za režiju, za glumačka ostvarenja te za umjetničko ostvarenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim „Marula“, bit će proglašena i najbolja predstava po ocjenama publike, a dodijelit će se i Nagrada za glumačko ostvarenje Slobodne Dalmacije. Organizator festivala je Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, a sam festival je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.