Posljednje riječi Benedikta XVI. bile su ‘Isuse, volim te’

Foto: glas-koncila.hr

“Isuse, ich liebe dich” (Isuse, volim te) bile su posljednje riječi koje je izgovorio Benedikt XVI., prenosi Aleteia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarka  Elisabetta Piqué, za koju se smatra da ima vrlo dobre izvore u Vatikanu, osim toga je navela da je papa Franjo odmah otišao uz postelju svog prethodnika čim ga je nazvao osobni tajnik Pape emritusa Georg Gänswein kako bi ga obavijestio o Benediktovoj smrti.

>Luka Popov: Bio sam ateist koji je ismijavao Benedikta XVI., a onda mi je život iz temelja promijenila njegova knjiga

“Deset minuta kasnije, bivši nadbiskup Buenos Airesa prvi je došao do njegove smrtne postelje kako bi mu dao posljednji blagoslov i pomolio se u tišini uz njegovo već beživotno tijelo”, napisala je Elisabetta Piqué.

Franjo je potom izrazio sućut prisutnima u samostanu Mater Ecclesiae, vatikanskoj rezidenciji u kojoj je papa emeritus Benedikt XVI. proveo posljednje godine svojeg života. Pozdravio je dvojicu prisutnih liječnika i dvije medicinske sestre, a potom i četiri posvećene laikinje koje su bile zadužena za svakodnevnu brigu o Benediktu te tajnicu njemačkog Pape u miru, sestru Birgit Wansing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Prisjetite se najdirljivijeg trenutka posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj
>Preminuo papa emeritus Benedikt XVI.

Papa Franjo želio je da se vijest o smrti Benedikta XVI. odmah objavi, pa je nadbiskup Gänswein nazvao ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice Mattea Brunija, koji je svijetu objavio da je Benedikt preminuo.

Podsjetimo, posljednji posjet pape Franje Benediktu XVI. bio je tri dana prije njegove smrti, 28. prosinca, nakon što je na kraju opće audijencije zamolio vjernike da mole za Papu emeritusa, piše HKM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.