‘Povratak kući’ za uspješne Dubrovčane

dubrovnik turistička destinacija
Foto: Hrvoje Pilić

U ljetnikovcu Sorkočevića predstavljen je projekt “Povratak kući” kojim se želi uspostaviti veza s uspješnim Dubrovčanima koje je životni put odveo izvan rodnoga grada, vratiti ih u javni život Dubrovnika i u uključiti ih u projekte koje provode mladi dubrovački znanstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanju projekta “Povratak kući”, čiji će nositelj biti Sveučilište u Dubrovniku, a provodit će se uz potporu grada, jučer je bio i gradonačelnik Andro Vlahušić, objavljeno je danas na službenim stranicama grada.

Projekt je predstavljen u ljetnikovcu Sorkočevića, sjedištu Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, u sklopu prve radionice projekta “Transformacije kolektivnih i individualnih identiteta u Dubrovačkoj Republici od kasnoga srednjeg vijeka do 19. stoljeća” koju financira Hrvatska zaklada za znanost.

Projekt “Povratak kući” ogleda se u uspostavljanju veza s uspješnim Dubrovčanima, primarno znanstvenicima i gospodarstvenicima. Gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako se Dubrovnik uvijek naslanjao na vlastitu pamet te kako grad ima financijske snage i volje da svakome s dobrom idejom ostvari snove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim voditelja radionice i studenata nove generacije doktorskog studija povijesti stanovništva, tijekom dvodnevne radionice govorili su: glavna tajnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Cvjetković, pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić, ravnatelj zagrebačkog Instituta za antropologiju Saša Missoni te profesorice zagrebačkoga Filozofskog fakulteta Božena Vranješ-Šoljan i Zrinka Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.