Predstavljen program 7. festivala Miroslav Krleža

Foto: Fah

Program 7. festivala Miroslav Krleža, koji se održava od 1. do 7. srpnja, posvećen 125. obljetnici rođenja toga književnika predstavljen je u četvrtak na konferenciji za novinare u Krležinu Gvozdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival počinje premijerom predstave/kviza “Krležina igra detekcije” redatelja Marija Kovača u dramaturgiji Ane Prolić, najavio je ravnatelj Festivala Miroslav Krleža Goran Matović.

Završava predstavom srbijanskoga redatelja Zlatka Pakovića “Krleža ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo?” u produkciji Montažstroja.

Reprizirat ćemo, istaknuo je Matović, i prošlogodišnju premijeru redatelja Ivana Planinića “Doviđenja na nebu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu je i projekcija filma “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka na kojoj će sudjelovati glumci i filmska ekipa, napomenuo je.

U popratnom dijelu programa, najavljena je i konferencija “Sukob Tita i Staljina: 70 godina kasnije” na kojoj sudjeluju profesor Filozofskoga fakulteta u Ljubljani Božo Repe i Tvrtko Jakovina s Filozofskoga fakulteta u Zagrebu te glumac Luka Dragić.

Pred Krležinim spomenikom u Dubrvakinu putu Nikša Marinović kazivat će Krležine zapise “O malograđanskoj ljubavi spram hrvatstvu”, a u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) o Krležinim rukopisima govorit će Lada Čale Feldman, Tomislav Brlek i Irena Galić Bešker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu 7. festivala Miroslav Krleža na Krležinu Gvozdu bit će otvorena izložba “Dijalozi” Boris Bućan/Miroslav Krleža. Autor postava je akademik Tonko Maroević.

Najavljena je i izvedba radiodrame “Krleža, stani u red!, autorice Vesne Mačković, a na “Sjećanju Krležinih suvremenika” govorit će Rupprecht S. Baur u razgovoru s Goranom Matovićem dok će o “Krleži na njemačkom” u razgovoru sudjelovati Rupprecht S. Baur, Marijan Bobinac, Boris Perić i Branko Brezovec.

Pokrovitelji 7. festivala Miroslav Krleža su Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.