Predstavljen program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Foto: Fah

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavio je u srijedu program ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 27. godišnjice stradanja toga grada u Domovinskom ratu poručivši kako su 18. studenoga, kada će se održati središnji program obilježavanja, u Vukovar dobrodošli svi oni kojima je taj grad na srcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Vukovar će toga dana doći hrvatski domoljubi, prijatelji i svi oni koji svojim dolaskom žele postati dio Vukovara i pokloniti se svim velikanima koji su dali svoj doprinos u Domovinskom ratu. Pozivam na dostojanstvo i zajedništvo koje smo pokazali proteklih godina te da se u miru, s mislima na velikane iz 1991. godine okupimo i na taj način pokažemo da i 27 godina nakon nemilih događaja veličina djela koje su isklesali hrvatski branitelji u Vukovaru živi i danas”, poručio je gradonačelnik Penava.

S obzirom na to je da 18. studenoga nedjelja, očekuje da će toga dana u Vukovar doći mnogobrojni domoljubi, a u skladu s dosadašnjim godinama, pozivnice nisu slane nikome jer se smatra da svi oni kojima su Hrvatska i Vukovar na srcu trebaju toga dana biti u Vukovaru.

I ove godine Kolonu sjećanja predvodit će hrvatski branitelji i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja grada Vukovara, a program će se održati pod motom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta” s naglaskom na glavne događaje koji će se održati 18., 19. i 20. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnja komemoracija održat će se 18. studenoga, kada će gradskim ulicama u Koloni sjećanja proći sudionici od vukovarske bolnice, u kojoj će se održati prigodni program, do Memorijalnoga groblja žrtava Domovinskog rata na kojem će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće. U ponedjeljak, 19. studenoga obilježit će se stradanje vukovarske gradske četvrti Borova naselja, a 20. studenoga stradanje u logoru u Veleprometu te na Ovčari.

Gradska uprava u suradnji s MUP-om učinit će sve kako bi osigurala što veću protočnost prometnica, no moguće su gužve zbog dolaska velikog broja ljudi, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te zamolio sve građane neka krenu nekoliko sati prije kako bi u Vukovar stigli na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.