Predstavljena knjiga ‘Duh liturgije’ Josepha Ratzingera – detaljna promišljanja o važnosti liturgije

Knjiga „Duh liturgije“, autora Josepha Ratzingera, odnosno pape Benedikt XVI., u kojoj iznosi detaljna promišljanja o važnosti liturgije, predstavljena je u četvrtak u splitskoj nakladnoj kući Verbum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ova knjiga smatra se jednim od najdubljih i najljepše napisanih djela pape emeritusa Benedikta XVI. Nakana joj je pripomoći obnovljenom i produbljenom razumijevanju liturgije, u kojem se liturgija otkriva u svoj svojoj ljepoti, bogatstvu i veličini koja nadilazi sva vremena”, istaknuo je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Zahvaljujući ovoj iznimnoj knjizi, dodao je, čitatelj će u liturgiji otkriti skriveno duhovno blago i doživjeti je u svoj njezinoj nadnaravnoj veličini kao onu koja je središte cjelokupnog kršćanskog života.

Predstavljena knjiga 'Duh liturgije' Josepha Ratzingera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Briljantan u svojim uvidima, dubok u promišljanju povijesti, misaonih tijekova, Svetoga pisma, a istodobno ponizan, Ratzinger ovom knjigom nudi djelo koje će biti od koristi svima”, rekao je Balta.

Riječ je o djelu koje će kršćanima pomoći jasnijem razumijevanju vlastite vjere, dodao je.

Benedikt XVI. (Joseph Ratzinger) rođen je 1927. godine u Marktlu na Innu u njemačkoj pokrajini Bavarskoj. Nakon studija i svećeničkoga ređenja predavao je teologiju na sveučilištima u Münchenu, Bonnu, Münsteru, Tübingenu i Regensburgu. Nakon iznimno aktivna i zapažena teološkoga djelovanja 1977. godine imenovan je münchenskim nadbiskupom i tu je službu obnašao do 1981. kada ga je Ivan Pavao II. imenovao pročelnikom Kongregacije za nauk vjere, najvažnije vatikanske ustanove. Na toj je dužnosti ostao sve do smrti Ivana Pavla II. 2. travnja 2005., a 19. travnja 2005. izabran je za 265. nasljednika sv. Petra. Odreknućem od službe rimskoga biskupa pontifikat pape Benedikta XVI. završio je 28. veljače 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska nakladna kuća Verbum do sada je objavila 30-tak Ratzingerovih djela, uključujući trilogiju “Isus iz Nazareta” i knjigu-intervju “Svjetlo svijeta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.