Predstavljena knjiga Emilia Marina “AD 2012-2013”

Knjiga bivšega hrvatskog diplomata Emilia Marina “AD 2012-2013” predstavljena je danas na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (HKS) u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjigu su predstavili rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, akademik Mislav Ježić, međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač i predsjednik Hrvatskoga diplomatskog kluba Sergej Morsan.

Na predstavljanju je ocijenjeno kako knjiga “AD 2012-2013” daje dubinski uvid u brojne vatikanske događaje.

Marin, istaknuli su predstavljači, te događaje opisuje i prati hod Crkve i pape Benedikta XVI. kroz 2012. kada je njegova odluka o odreknuću sazrijevala i na kraju se ostvarila u 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je obrađena i opisana godina kad svoj pontifikat započinje novi rimski biskup – Franjo, rečeno je na predstavljanju knjige.

Marinove kolumne, ističu predstavljači, obuhvaćaju bitne stavke i prilike djelovanja i života pape Ratzingera, izbor pape Franje i početak njegova pontifikata.

Predstavljači su napomenuli i kako Marin kao znanstvenik i erudit nudi javnosti širok spektar drugih važnih tema, poput zgoda i nezgoda u visokom kleru, onome što otkrivaju arhivi o Koncilu, muslimanima i pravoslavcima u novoj Europi te starokršćanskim temeljima Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjigu su u sunakladništvu objavili Katolički tjednik i Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije iz Sarajeva.

Emilio Marin rođen je u Splitu 1951. Bio je hrvatski veleposlanik u Vatikanu. Član je Francuske akademije znanosti i umjetnosti te Papinskog povjerenstva za starokršćansku arheologiju u Vatikanu. Redoviti je profesor antičke arheologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.
AD 2012-2013 Emilio Marin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.