Preminuo glumac Marko Nikolić iz serije “Bolji život”

Foto: snimka zaslona

U Beogradu je u 73. godini u srijedu preminuo poznati televizijski, kazališni i filmski glumac Marko Nikolić, objavili su beogradski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikolićev odlazak u srijedu navečer diskretno je na društvenim mrežama objavila njegova kći, također glumica, Mina Nikolić, postavljajući na Facebooku svoju novu profilnu fotografiju na kojoj je s ocem, te godine njegovog rođenja i smrti – 1946-2019.

Marko Nikolić preminuo je u Kliničko-bolničkom centru “Zvezdara”, a mediji su prethodnih mjeseci povremeno objavljivali informacije da se glumac nosi s teškom bolešću.

Mnogi stanovnici Beograda često su Nikolića viđali u gradskom prijevozu, kojim je odlazio i na kemoterapije na onkološki odjel beogradskog Kliničkog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naviknut sam na gradski prijevoz, ja sam stara mušterija još od studentskih dana…Išao sam stalno na onkologiju…sad idem samo jednom u šest mjeseci“, rekao je Nikolić u jednom od posljednjih televizijskih intervjua za TV Prva.

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 1946. godine, glumu je diplomirao na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu, a najveći dio kazališne karijere – od 1970. godine, proveo je kao član Narodnog pozorišta u Beogradu.

Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji „Bolji život“ Televizije Beograd koja je višestruko emitirana i reprizirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lik Dragiše Gige Popadića, glave obitelji iz te kultne televizijske serije, ostao mu je kao trajni glumački nadimak – Giga Moravac.

Među brojnim Nikolićevim ulogama su glavne uloge u serijama “Karađorđe” i “Vuk Karadžić”, te u filmovima “Bit će skoro propast svijeta”, “Divlje godine”, “Djevojački most”, “Užička republika”, “Boško Buha”, “Petrijin vijenac”, “Veliki transport”, “Quo vadis”, “Montevideo, Bog te video” i drugim.

Marko Nikolić dobitnik je nagrade “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos glumačkoj umjetnosti, te više drugih priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.