Princ Charles uputio podršku RH nakon potresa: Teško je i zamisliti koliko teško pada ovaj posljednji udarac

Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Princ Charles od Walesa izrazio je „duboku tugu“ zbog još jednog potresa koji je pogodio Hrvatsku te tragičnih ljudskih žrtava u Petrinji i okolici u pismu upućenom predsjedniku Zoranu Milanoviću, priopćilo je u četvrtak britansko veleposlanstvo u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu prenosimo u cijelosti:

Njegovo Kraljevsko visočanstvo princ Wales uputio je pismo hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojem je rekao da su on i njegova supruga bili ‘duboko tužni’ jer su čuli da je Hrvatsku još jednom pogodio potres i da je došlo do tragičnog gubitka života u Petrinji i okolici.

“Naša srca su s obiteljima onih koji su izgubili svoje voljene, kao i onima koji su povrijeđeni ili čiji su domovi izgubljeni. Teško je i zamisliti koliko teško pada ovaj posljednji udarac, usred ove užasne pandemije za koju znam da nastavlja okrutno pogađati i Hrvatsku, i samo devet mjeseci nakon razornog potresa u Zagrebu. Princ od Walesa i Vojvotkinja od Cornwalla šalju “najtopliju podršku ljudima u Hrvatskoj u ovim nepojmljivo teškim trenucima“, stoji u pismu sućuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Princ od Walesa, koji je nekoliko puta posjetio Hrvatsku (zadnji put 2016. godine), donirat će izvjesnu svotu novca Crvenom križu, koji prikuplja i distribuira pomoć ugroženima.

Takvu donaciju princ Charles učinio je i u ožujku kada je Zagreb stradao u potresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.