Procesija za blagdan Gospe Fatimske s kipom Gospe i relikvijama

Foto: Vigilare

Danas je u Zagrebu održana Pokornička procesija za blagdan Gospe Fatimske s kipom Gospe Fatimske i relikvijama svetaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procesiju su predvodili pater Zdravko Knežević i pater Dominik Kristijan Gerbic, a svetu misu u zavjetnoj crkvi Svetoj Mati Slobode don Damir Stojić koji je na početku okrunio Gospu Fatimsku zlatnom krunom. Uz Gospin kip bile su izložene i brojne relikvije kojima su posvećene gradske ulice tijekom procesije.

Procesija je imala nekoliko postaja: osim početne župne crkve Krista Kralja, spomenik predsjedniku Franji Tuđmanu, spomenik domovini i Gradsko poglavarstvo pred kojim je održan poseban blagoslov za grad Zagreb i njegovo vodstvo. Nakon posjeta crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji, procesija je renula prema jarunskom svetištu čija su zvona zazvonila pri dolasku hodočasnika. Župnik don Damir Stojić je u nadahnutuoj i poučnoj propovijedi, podsjetio na Marijina ukazanja u Fatimi 1917. koja je naložila svijetu svakodnevnu molitvu krunice te davanje i prikazivanje žrtava za grijehe cijeloga svijeta i njegov spas, kao i nužnost posvećenja Rusije. Tom je prigodom i poručio da više učinka imaju molitve i žrtve vjernika, nego sva djela moćnika ovoga svijeta.

Gospin kip, ukrašen bijelim ružama, i svetačke relikvije ostale su izložene za štovanje vjernicima koji su uveličali ovaj duhovno značajan događaj za naš naš grad i domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.