Proslava 800. obljetnice rođenja za nebo sv. Dominika i 8 stoljeća od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore

Foto: dominikanci.hr

Red propovjednika ove godine slavi jubilej 800. obljetnice rođenja za nebo svoga utemeljitelja sv. Dominika. Sretna je okolnost da se iste godine proslavlja 800 godina od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominikanci će jubilejsku proslavu početi svečanim misnim slavljem koje će na blagdan sv. Tome Akvinskoga, u četvrtak 28. siječnja u 19 sati u crkvi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, piše IKA.

Nazočnost predstavnika Svete Stolice znak je dominikanske pripadnosti općoj Crkvi u kontekstu konkretnoga naroda. Nakon misnog slavlja predviđeno je otvorenje novouređene središnje provincijske knjižnice „Hijacint Bošković“ sa spomen-zbirkom Franje Šanjeka.

Prateći epidemiološke mjere Hrvatska dominikanska provincija poziva na sudjelovanje u ovoj svečanosti svoje uzvanike i prijatelje, a za sve druge bit će osiguran i prijenos uživo na web stranici i društvenim mrežama Hrvatske dominikanske provincije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provincijal fr. Slavko Slišković u pozivu je istaknuo: „Sv. Dominik je uspješno čitao znakove svoga vremena. Uvidio je potrebe Crkve i društva prve polovice 13. stoljeća te na njih odgovorio osnutkom Reda propovjednika. Neka slavlje utjelovljenja Riječi Božje i 800. obljetnice dolaska dominikanaca na hrvatske prostore u nama probudi iskrenu i pobožnu želju za čitanjem znakova vremena kako bismo svijet u kojemu živimo i djelujemo obasjali evanđeoskim svjetlom svojim složnim životom u zajednici, vjernošću profesiji evanđeoskih savjeta, gorljivošću u zajedničkom slavlju liturgije i u molitvi te ustrajnošću u molitvenom opsluživanju. (usp. Temeljna konstitucija 1 § IV)“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.