Pula: Tisuće bajkera na Croatia Bike Weeku od 27. kolovoza do 2. rujna

Foto: Fah

Krajem kolovoza Pulom će protutnjati na tisuće motora iz regije i Europe tijekom tradicionalnoga, 24. po redu Međunarodnoga moto tjedna (Croatia Bike Week) od 27. kolovoza do 2. rujna – jednoga od najvećih susreta ‘bikera’ u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pula i ove godine otvara svoja vrata brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta, i to od prošle godine na novoj atraktivnoj lokaciji uz more – Vallelungi, na istoj cesti otprilike dva kilometra prije stare lokacije, tik uz samu obalu.

Razvikani moto party ove godine svoj je program dodatno pojačao te će ugostiti niz bandova iz inozemstva, a predvodit će ih legendarni Nashville Pussy. Njima će se još pridružiti i Animal House iz Italije, Sister Soul & Blaxperts iz Njemačke, Nevermind iz Slovenije, Atomci, Hard Time te drugi, izvijestili su u ponedjeljak organizatori koji ističu da je prosječna posjećenost tog festivala proteklih godina narasla na više od 15.000 posjetitelja.

Tjedan će otvoriti koncert polaznika i predavača pulskog Rock Campa gdje poznati glazbenici educiraju mlade muzičare, a prva večer bit će live nastup na Forumu, podno atraktivnog Augustovog Hrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ove godine na Vallelungi će biti postavljeni brojni štandovi gdje će se moći naći sve za bikere – od kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama, torbi za motore, nakita do punkta za masažu i tetoviranje.

Održat će se i odabir najljepše prerađenog motocikla u nekoliko kategorija.

Posjetitelji će ove godine moći kušati riblje specijalitete izravno s ribarskog broda. Taj gastro doživljaj poznat pod nazivom “Hook&Cook”, spoj je ribolova i gastronomske kreativnosti, a nudi slasne riblje delicije u street food varijanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najupečatljiviji događaj ovog velikog festivala rocka, mora i motora je veliki moto defile kada nekoliko tisuća motora krene gradom, a on će se ove godine održati 1. rujna u 16 sati. Sa Vallelunge će kolona krenuti kroz grad, proći podno antikne pulske Arene, a zaustavit će se i na samoj rivi radi velike zajedničke fotografije.

Oni koji dođu na festival sa svojim motociklima, imaju besplatan ulaz, a ostali plaćaju ulaznicu pedeset kuna koja vrijedi sve dane manifestacije. Svi sudionici također imaju mogućnost kampiranja, a kampirati se može na lokaciji Vallelunga sve vrijeme trajanja manifestacije.

Posjetiteljima se nudi i prijevoz brodom s gradske rive na Vallelungu. Mjesto polaska i raspored vožnje bit će objavljeni na web stranicama te označeni natpisom na gradskoj rivi i na molu na samoj lokaciji moto susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator ove manifestacije je moto klub Twin Horn MC Croatia, uz podršku Grada Pule i Turističke Zajednice Grada Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.