Pulski filmski festival ugostio predstavnike ostalih hrvatskih festivala

Foto: fah

U sklopu filmskoga festivala u Puli održan je okrugli stol o filmskim festivalima u Hrvatskoj na kojemu su sudionici zaključili kako je za razvoj festivala nužna suradnja na hrvatskoj festivalskoj sceni, priopćeno je danas iz Pula film festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pulskog domaćina i umjetničke savjetnike Hrvatskog audiovizualnog centra, bili su tu, između ostalih, predstavnici Motovun Film Festivala, Zagreb Film Festivala, festivala eksperimentalnog filma 25FPS, Dana hrvatskog filma, Animafesta, Film Foruma Zadar, Festivala mediteranskog filma Split, Festivala tolerancije (JFF) i Splitskog filmskog festivala.

Tijekom diskusije, koju je moderirao filmski redatelj Rajko Grlić, raspravljalo se o potrebi za umreživanjem filmskih festivala, odnosu distributera i festivala te o odnosu s medijima. U prilog tomu predstavnici deset hrvatskih filmskih festivala zaključili su kako je suradnja na hrvatskoj festivalskoj sceni nužna i neophodna za daljnji razvoj festivala te je predložen nastavak i konkretiziranje ovih dogovora na nadolazećem Zagreb Film Festivalu.

Svih deset festivalskih predstavnika dogovorilo se da će Pulski filmski festival, njegov program Pula PRO, biti domaćin ovakvog tipa zajedničkog okupljanja i raspravljanja o temama koje ujedinjuju hrvatske filmske festivale i o kojima je nužno progovarati te će se organizirati svake godine u Puli za vrijeme trajanja Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.