Riječki HNK želi Olivera Frljića za novog intendanta

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca jednoglasno je odlučilo da će gradu Rijeci predložiti Olivera Frljića za novoga intendanta riječkoga HNK, o čemu će zatim odlučivati Gradsko vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kazališnog vijeća Elvio Baccarini za Hinu je kazao da je ovo tijelo nakon duge rasprave procijenilo da je Frljićev predloženi program bolji od programa Edvina Liverića, koji je bio drugi kandidat za mjesto intendanta.

Vijeće je ocijenilo da su oba programa dobra, ali je kvalitetnijim procijenjen Frljićev i to zbog predloženog modela kazališne edukacije, i to prvenstveno za mlade, međunarodne suradnje, korištenja europskih fondova, namjeru aktivnog uključenja u projekt kandidiranja Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020., rekao je Baccarini.

Kvalitetnim je ocijenjen i dio programa u kojemu Frljić predlaže unutarnju reorganizaciju HNK te relativno definiran popis vanjskih suradnika, dok je predloženi operni program ocijenjen izazovnim i zanimljivim, kazao je Baccarini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njega, u Kazališnom vijeću su Diana Grgurić, Nenad Šegvić, Željko Pichler i Boris Blidar.

Smrt djevojčice Aleksandre Zec pretvorena je u kolektivnu krivnju hrvatskog naroda, a to čini i nova predstava Olivera Frljića, upozorava predsjednik riječke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Mile Biondić. Poručuje i da će učiniti sve da Frljić ne postane intendant riječkoga kazališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.