Robert Kurbaša i Ana Vilenica oduševili sve prisutne predstavom ”Tko je ubio Zvonka Bušića?”

Foto: narod.hr

Sinoć 9. ožujka u prepunoj dvorani, u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, održala se premijera kazališne predstave ”Tko je ubio Zvonka Bušića?” a u kojoj su nastupili dramski umjetnici Robert Kurbaša i Ana Vilenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova emotivna predstava koja svjedoči kako o velikoj ljubavi prema domovini tako i o nevjerojatnoj ljubavi dvoje ljudi dirnula je u srce sve prisutne, a posebnu emociju izazvala je, kada se na pozornicu pojavila supruga Zvonka Bušića – Julienne Eden Bušić. A onda se dogodilo nešto što Hrvatska još nije vidjela: najveći dio publike doslovno je plakao. Bila je to uistinu nesvakidašnja scena! Stoga je i sami kraj predstave završio ovacijama i snažnim petominutnim pljeskom. Sjajna izvedba Roberta Kurbaše i Ane Vilenica publiku je digla na noge, a i sama glumica je na kraju predstave zaplakala.

Tekst Tihomira Dujmovića iz knjige ”Hrvatska u raljama djece komunizma” posvećen Zvonku Bušiću, scenski je adaptirao Robert Kurbaša. Također, u ovome mjesecu dogovorena su još četiri termina repriznih izvedbi u ovome zagrebačkom kazalištu. No, ono što je zanimljivo je to, da je upravo sinoćnja premijera kao i drugi termini predstave 10. ožujka i 11. ožujka već rasprodani. Preostali su termini 23. i 30. ožujka 2018. godine.

Na predstavu su došli brojni ugledni uzvanici poput; predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodnog tajnika HDZ-a dr. Miro Kovač, saborski zastupnik i član Kazališnog vijeća HNK Zlatko Hasanbegović, predsjednica Odbora za kulturu Gradske skupšine Grada Zagreba,dr.sc.Dubravka Brezak Stamać, bivši i sadašnji političar Dražen Budiša (inače bliski prijatelj Zvonka Bušića), Andrija Hebrang, akademkinja Dubravka Oraić Tolić, književnik Hrvoje Hitrec, povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak, biskup Vlado Košić, filmski redatelj Antun Vrdoljak, pjevačica Radojka Šverko, glumica Višnja Babić, sociolog Slaven Letica, Milan Ivkošić, Marijan Knezović, proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc te brojni drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova knjiga Tihomira Dujmovića ” Tko je ubio Zvonka Bušića? ” koja je nastala tijekom pripreme ove kazališne predstave bila je službeno promovirana dan prije premijere, a na promociji su nazočili pored predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar branitelja Republike Hrvatske Tomo Medved, sestra Zvonka Bušića, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Zdravka Bušić, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost predsjednice Republike Hrvatske, Vlado Galić te brojni drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.