Hrvatsko Nadzemlje: Susret mladih grada Splita pod nazivom “Ćaća se vraća”

Hrvatsko nadzemlje plakat susreta

Na samom smo kraju 2017. godine, godine koja je u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji bila posvećena očinstvu, a ako je vjerovati poslovici koja glasi: „ Dijete neće pronaći oca u Bogu sve dok u svom ocu ne vidi komadić Boga.“ onda očinstvo samo po sebi nosi puno veću odgovornost nego što se možda na prvu čini. Otac je autoritet koji svojim primjerom oblikuje svijest svog djeteta. Biti otac ne sastoji se samo od zarađivanja i obavljanja nekakvih sitnih kućnih popravaka, a u želji da saznate što je sve dužnost oca kao temu zadnjeg susreta mladih Hrvatskog Nadzemlja ove kalendarske godine odabrali su, pogađate – očinstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O očinstvu će mladi Hrvatskog Nadzemlja govoriti na sljedećem susretu pod nazivom – „Ćaća se vraća“ koji će se održati 20.12.2017. u 20:30 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Kroz razgovor sgostom predavačem Lucijanom Kosorom, vjeroučiteljem i ocem ne četvero, ne petero već šestero djece pokušat će dobiti odgovore na pitanja: Očinstvo kao poziv i smisao očinstva? Autoritet oca? Postoji li formula za očinstvo? Što bi značilo biti spreman imati dijete? Koja je odgojna uloga oca? Smije li otac u odgoju udariti dijete? Kada svoje dijete trebamo prestati promatrati kao dijete i početi ga doživljavati kao odraslu osobu?

Foto: snimka zaslona

Predavaču će postaviti i neka pitanja osobne naravi kao što su: Čega se kao otac najviše boji? Je li se ikada uspoređivao s drugim očevima? Je li ikada kroz svoju djecu pokušavao ostvariti vlastite snove i ambicije koje u svom životu nije uspio ostvario? Je li privrženiji nekom djetetu i ako jest, osjete li to druga djeca?

Uz navedena, potrudit će se dobiti odgovore i na još neka pitanja, a susret će na sebi svojstven način voditi te filmovima i skečevima obogatiti mladi iz Hrvatskog nadzemlja dok će se za glazbeni dio pobrinuti VIS Veritas aeterna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.