Svetkovina Velike Gospe u Dragotinu kod Đakova: Molitva je srž svake vjere

djos.hr

Velika gospa svetkuje se u subotu i u starom marijanskom svetištu Dragotin pokraj Đakova, kojemu su vjernici iz cijele Đakovštine, ali i drugih krajeva hodočastili još od petka navečer, kada je na otvorenome središnje misno slavlje predvodio đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskup Srakić u homiliji je naglasio važnost molitve, i to one upućene Gospi. “Molitva je vrijednost, bez nje čovjek vjernik ne može. Srž je svake vjere. Molimo se zato jer želimo razgovor s Bogom, ona je sjedinjenje s Bogom. Molitva je izraz vjere, ufanja i ljubavi. Ona je poštovanje, usrdnost prema Bogu”, rekao je.

Poručio je kako vjernici dolaze u marijanska svetišta, k Gospi, jer čovjek nije otok. “Zato, dolazimo Gospi i molimo”, poručio je nadbiskup Srakić.

U nastavku je uslijedila procesija sa svijećama, uz nošenje slike Gospe Žalosne, najveće dragocjenosti u ovom svetištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjernici su Gospi dragotinskoj nastavili hodočastiti i na sam blagdan, kada je prijepodnevna misna slavlja predvodio vlč. Pavo Brajnović, župnik iz Bosne i Hercegovine. Vjernici su se molili ispred Gospina kipa u novoobnovljenoj dragotinskoj crkvi, kao i kod Gospina kipa na otvorenome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.