Treći javni razgovor HNiP-a: Mediji i pravosuđe

Foto: HNiP

Hrvatski novinari i publicisti pozivaju vas na 3. javni razgovor s temom razvoja informativnog prostora u Hrvatskoj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„MEDIJI I PRAVOSUĐE“

u četvrtak, 23. ožujka u 19 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1/1.

Moderator Ivan Hrstić, novinar N1 i kolumnist Večernjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zloupotrebljava li država odredbe Kaznenog zakona o sramoćenju kako bi ograničavala slobodu govora i izražavanja? Zloupotrebljavaju li novinari slobodu govora kako bi vodili privatne kampanje protiv ljudi s kojima se ne slažu? Je li moguće postići ravnotežu između slobode govora i političke korektnosti? Je li satira relevantna novinska forma ili samo način da se piše ono što bi inače moglo biti utuživo? Jesu li članci u Novostima doista satira, treba li izrugivanje državnim simbolima biti kažnjivo i smije li se to plaćati iz džepova poreznih obveznika? Kakav Zakon o medijima trebamo?

Zanimljivu raspravu osigurat će eminentni sudionici rasprave, uz primjere recentnih presuda protiv novinara te aktivnu interakciju s publikom:

* Denis Kuljiš, novinar i publicist
* Dušan Miljuš, novinar Jutarnjeg lista
* Katja Kušec, predsjednica HNiP-a
* Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a
* Veljko Miljević, odvjetnik
* Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.