Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala početnu konferenciju projekta Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života

Foto: Udruga Tigar 90/91 Rakitje

U subotu, 27. travnja 2019. godine, u Spomen domu Tigrova u Rakitju, održana je početna konferencija projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, koji provodi Udruga Tigar 90/91 Rakitje. Projekt je prijavljen u sklopu poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ , a Udruga Tigar 90/91 Rakitje jedna je od braniteljskih udruga čiji je projektni prijedlog prihvaćen za financiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Udruga Tigar 90/91 Rakitje

Na konferenciji su široj javnosti predstavljene projektne aktivnosti i očekivani rezultati projekta. Josip Lucić uzvanike je upoznao s nastankom projektne ideje i svim benefitima koje sudjelovanje u projektu nudi hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, a voditelj projekta Hrvoje Švalek, prezentirao je aktivnosti predviđene projektom. Kroz 24 mjeseca trajanja, u projektne aktivnosti će biti uključeno 108 sudionika (hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji).

Predviđene projektne aktivnosti uključuju besplatne rehabilitacijske treninge u sportskoj dvorani u Zagrebu te u Tuheljskim toplicama, a projektom su predviđene i cjelodnevne radne terapije u prirodi, besplatan prijevoz i pratnja u svrhu odlaska na liječničke preglede i terapije te besplatna psihosocijalna pomoć u vidu savjetovanja. Za osmero hrvatskih branitelja s visokim stupnjem invaliditeta, bit će pružena usluga pomoći u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

Za vrijeme trajanja projekta bit će održano 6 radionica na kojima će sudionici dobiti smjernice za rješavanje problema s kojima se najčešće susreću i korisne informacije koje doprinose poboljšanju kvalitete njihova života. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.914.042,56 HRK, a iznos EU potpore je 1.626.936, 17 HRK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

Foto: ULJP ESF logo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.