Ukrajina pobijedila na Eurosongu: Poslušajte njihovu pjesmu!

pjesme
Foto: snimka zaslona

Ukrajinska grupa Kalush Orchestra pobjednica je ovogodišnjeg Eurosonga održanog u Torinu. Ukrajinci su i prije natjecanja bili najveći favoriti za pobjedu, a osvojili su zahvaljujući glasovima publike koja je uvjerljivo bila na njihovoj strani – dodijelila im je čak 439 bodova. Nakon glasanja žirija vodio je predstavnik Velike Britanije Sam Ryder, koji je na kraju završio drugi. Treće mjesto osvojila je Španjolska, javio je HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajini koja je izložena nemilosrdnoj vojnoj agresiji Rusije, ova nagrada zasigurno puno znači. Ukrajinski pjevači na kraju nastupa pozvali su na pomoć opkoljenom Azovstalju u Mariupolju.

Nakon proglašenja pobjede Ukrajinski predstavnici popeli su se na pozornicu i izveli pjesmu ‘Stefania’. Zahvalili su svima na potpori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinska televizija odlučila je za ovu godinu svog predstavnika pronaći putem nacionalnog izbora Vidbir 2022. Pobjednica natjecanja bila je Alina Pash. No, po medijima i društvenim mrežama doveo se u pitanje njen odlazak na Krim 2014. – jer se dolazak tamo iz Moskve, avionom – smatra kažnjivim. Alina je zbog velikog pritiska povukla kandidaturu.

Konačne rezultate finala Eurosonga možete pogledati ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslušajte i pjesmu Velike Britanije koja je bila 2. i Španjolske koja je ostvarila 3. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.