Umro R&B pjevač Ben E. King, poznat po hitu “Stand by me”

epa04728537 (FILE) A file picture dated 30 June 2006 shows US soul and R&B legend Ben E. King performing during the opening of the 40th Montreux Jazz Festival,in Montreux, Switzerland. According to media reports, the singer best known for the hit song 'Stand By Me' has died at the age of 76 on 30 April 2015. EPA/MARTIAL TREZZINI

Američki R&B i soul pjevač Ben E. King, najpoznatiji po svojoj interpretaciji pjesme “Stand By Me” koju je i skladao, umro je u dobi od 76 godina, prenose u petak agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravim imenom Benjamin Earl Nelson, Ben E. King je karijeru počeo kasnih 50-ih godina kao član skupine The Drifters. S njima je izvodio hitove među kojima su i There Goes My Baby i Save The Last Dance For Me.

Kada je počeo razvijati samostalnu pjevačku karijeru prvi mu je solo hit bio Spanish Harlem 1961. godine, a slijedila je najpopularnija njegova pjesma Stand By Me kojom je iste godine zauzeo vrh američke ljestvice.

Pjesma se vratila u vrh ljestvice 80-ih godina, a bila je i tri tjedna najpopularnija u Velikoj Britaniji pošto je korištena kao glazba u istoimenom filmu i televizijskoj reklami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj hit su osim samoga Ben E. Kinga proslavili i drugi izvođači poput Johna Lennona i Spydera Turnera.

Ben E. King je živio u New Jerseyu na istočnoj američkoj obali, a umro je u četvrtak prirodnom smrću, rekao je njegov glasnogovornik Phil Brown.

Stand By Me, Spanish Harlem i There Goes My Baby tri su Kingova hita uvrštena među 500 pjesama koje su oblikovale Rock and Roll i sve su uvrštene u Grammy Hall of Fame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.