Večeras predstavljanje knjige ‘Vukovarski deveti krug’ autora Miljenka Miljkovića

Danas, u petak, 21. veljače u zagrebačkom Hotelu Internacional u 19 sati bit će predstavljena knjiga autora visokog policijskog časnika u Domovinskom ratu Miljenka Miljkovića “Vukovarski deveti krug”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga je izašla u izdanju poduzeća Vilimbook. Poduzeće je osnovano početkom 2016. godine, a osnivač je Vlatka Karlović, supruga Vilima Karlovića, hrvatskog branitelja i časnika Hrvatske vojske te autora knjige naslova „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“.

> Svjedočanstvo Vilima Karlovića: Preživio sam Ovčaru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O autoru

Autor Miljenko Miljković, kao vrlo školovan i obrazovan čovjek s tri završena fakulteta, srpsku agresiju i napad na Vukovar 1991. godine dočekao je u službi visokog policijskog časnika. U obrani Vukovara, osim njega, sudjeluju njegova supruga Marija i njihov sin Dario.

Autor pripovijeda priču u trećem licu, a njezin se glavni junak zove Luka, i on prolazi sve ono za što znamo da je i Miljković u jednom trenutku prošao. Knjiga vrlo detaljno, slikovito i vjerno opisuje događaje i ljudske sudbine prije i za vrijeme pada grada u neprijateljske ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobito potresne stranice ove autobiografije posvećene su posljednjim danima Vukovara, kada se na komadiće nisu raspadale samo kuće nego i ljudske duše, ljudski karakteri, a od čovjeka do kostura bio je tako malen korak. Na posebno iskren, emotivan i uzbudljiv način autor pripovijeda o svom putu i putu svoje obitelji kroz agoniju preživljavanja kalvarije zarobljenoga grada heroja – Vukovara. Svako od njih troje proživljava svoju osobnu borbu kako bi preživjeli i sačuvali obitelj na okupu, a što s padom Vukovara na najopipljiviji način biva ugroženo. Obitelj se razdvaja, a autor odlazi u zarobljeništvo srpskog logora u Sremskoj Mitrovici. U Srbiji je zatočen devet mjeseci prolazeći najgore torture i poniženja sve do razmjene 14. kolovoza 1992. godine. Knjiga opisuje stradanje i patnju, ali i snagu, hrabrost te ljubav prema domovini.

Miljkovićeva knjiga je i roman i dramski tekst pun vjere, ljubavi i nade u konačnu pobjedu. Riječ je o idealnom štivu za svakog čovjeka otvorena srca i duha za istinu i ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.