Veličanstveni prizori s ulica Sydneyja: Više od deset tisuća katolika u Hodu za Kristom

sydneyja
Montaža: Narod.hr, izvor: Snimka zaslona

Više od deset tisuća katolika okupilo se protekle nedjelje u australskom Sydneyju u procesiji ulicama tog grada ”Hod s Kristom 2023” povodom blagdana Tijelova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Danas hodamo s Kristom jer je on put, on je istina, on je život i on je prisutnost Božje potpune, nepodijeljene, potpune i krajnje ljubavi za nas i za svijet,” rekao je o. Dan McCaughan, javlja The Catholic Weekly.

Pomoćni biskupi Sydneya Daniel Meagher, Richard Umbers i Terence Brady izmjenjivali su se noseći monstrancu duž 1,3 km duge rute do katedrale Svete Marije. Pridružili su im se deseci svećenika iz Sydneya i susjednih biskupija, Vitezovi Svetog groba i Malteški vitezovi, sjemeništarci i učenici katoličkih škola.

>Veličanstven prizor: Hrvati u Australiji na koljenima molili krunicu usprkos kiši i vjetru

Među mnoštvom su se istaknuli veliki kontingenti katolika iz samoanske, korejske, hrvatske i kineske zajednice, koji su nosili transparente. Gužva je bila tolika da je, kad je Presveto stiglo u predvorje katedrale Svete Marije, kraj zbijene povorke još uvijek je bio na početku rute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Hrvatska krunica muškaraca u Sydneyu – najgledanija objava katoličkih medija u Australiji ikada


Nakon što je procesija ušla u predvorje, nadbiskup Anthony Fisher OP propovijedao je o tišini, pjesmi i naviještanju – tri odgovora koje kršćani mogu dati na Božju prisutnost među nama na Zemlji.“Treba li nam takvo javno proglašavanje i danas? Prije tjedan vlada kojoj se ne sviđaju katolička djela i etika, pokrenula je neprijateljsko preuzimanje jedine katoličke bolnice u Canberri.
Bilo je to otimanje crkvene imovine i službe bez presedana u naciji koja tvrdi da poštuje vjersku slobodu – više poput Henryja VIII, Napoleona ili Staljina nego moderne demokratske Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bliže kući, upravo u ovoj državi, zakoni o eutanaziji će stupiti na snagu u studenom koji zahtijevaju od crkvenih institucija, čak i staračkih domova koje vode časne sestre, da osiguraju dobrovoljno ubijanje pacijenata.

“Ovo je još jedan neuspjeh jedne navodno demokratske države da napravi mjesta za kršćansku savjest i djelovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Više nego ikad, Australija treba čuti Evanđelje i vidjeti njegov izraz u djelima milosrđa kao velikoj dobroti za naš svijet.

Više nego ikad naši parlamenti, sudovi, bolnice i druge institucije trebaju mudrost i milosti koje dolaze iz ovog Presvetog sakramenta”, istaknuo je u homiliji nadbiskup Anthony Fisher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.