Velika Gorica: U subotu Zrakoplovni dan

Foto: Fah

Na prvom velikogoričkom aeromitingu “AIRVG2017”, koji će se u subotu održati na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra Velika Gorica, posjetitelji će moći uživati u atraktivnom letačkom programu akrobatske skupine “Krila oluje”, izložbenom programu zrakoplovne tematike, te po prvi put zaviriti u hangare u kojim se održavaju zrakoplovi, najavio je organizator mitinga Grad Velika Gorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U letačkom dijelu programa nastupit će akrobatska grupa “Krila Oluje”, kao i drugi zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Zrakoplovna jedinica specijalne policije MUP-a RH, kao i privatni zrakoplovi aeroklubova. Osim u letačkom programu, posjetitelji će po prvi puta moći ući u hangare Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica i zaviriti u svijet održavanja zrakoplova.

Na aeromitingu će se također predstaviti potpisnici Povelje prijateljstva projekta “Velika Gorica – Grad zrakoplovstva”, koju su u srpnju prošle godine potpisali Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zračna luka Zagreb, Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnička škola „Rudolf Perešin“, Veleučilište Velika Gorica, Aeroklub Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice.

Velika Gorica želi se projektom “Velika Gorica-Grad zrakoplovstva” pozicionirati kao zrakoplovno središte Hrvatske budući da se na njezinom području nalazi najveća koncentracija zrakoplovnih djelatnosti s glavnom hrvatskom zračnom lukom, civilnim i vojnim zrakoplovstvom, obrazovnim institucijama za zrakoplovna zanimanja, te značajnim udjelom radnog stanovništva u djelatnostima zračnog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Velika Gorica živi uz zrakoplovstvo i tu se želimo gospodarski, turistički i na bilo kakav način prilagoditi tom izvoru dobra koji donosi snažnu razvojnu komponentu našem gospodarstvu i životnom standardu zaposlenih u zrakoplovnim djelatnostima. Mi smo naučeni živjeti s avionima, učimo to svoju djecu i želimo sa zrakoplovstvom stvarati svoju budućnost”, poručuje gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u najavi prvog velikogoričkog aeromitinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.