Veliko srce volonterke: Nakon njezine smrti najbliži umjesto za cvijeće novac dali Marijinim obrocima i osigurali godišnji topli obrok za 254 djece

Foto: Facebook Marijini obroci

Volonteri Marijinih obroka Slavonski Brod na svom su Facebook profilu podijelili dirljivu priču. Dugogodišnja volonterka Dubravka Stanić, koja je preminula nakon teške borbe s karcinomom, zamolila je svoje najbliže da se za njen ispraćaj ne kupuju vijenci ni cvijeće nego da se sav prilog od te namjene sakupi i preda za MARIJINE OBROKE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način prikupljeno je više od 30 tisuća kuna čime je osiguran godišnji topli obrok za 254 djece.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“LJUBAV PREMA POTREBITIMA???

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darovima predivnog i velikog srca
Dubravke Stanić
te svih njenih milih?
254 djece će godinu dana imati
topli obrok u školi?

Od srca veliko hvala svima koji su dio
ovoga predivnog djela ljubavi❤️

O dobroti Dubravke napisao je župnik Florijan:
U pedesetoj godini života, na treću nedjelju došašća u vječni život svome nebeskom Ocu preselila se Dubravka Stanić koja je sa svojim suprugom Marinkom darovala Bogu i domovini četvero djece;
Ivana, Andreu, Mateja i Luku koji su nasljedujući roditeljski život nastavili živjeti u bliskom suživotu s Crkvom.
Dvije godine noseći Križ bolesti, karcinom, samo je posvjedočila svoju nutarnju radost i snagu koju je pronašla u slavljenu Boga i župnoj zajednici Duha Svetog služeći najpotrebnije u Karitasu, navješćujući Božju riječ kao čitač te posebno snažno svjedočanstvo kao župna katehistica.
A da se Božjoj ljubavi nije zatvarala ni na društvenom djelovanju svjedoči veliko mnoštvo ljudi koji su joj, svak na svoj način, došli na ispraćaj reći svoje hvala.
Svoju raspetost na križ bolesti prikazivala je i prinosila za duše u Čistilištu.
Kako se približavao čas prelaska u kuću Očevu zamolila je svoje najbliže da se za njen ispraćaj ne kupuju vijenci ni cvijeće nego da se sav prilog od te namjene sakupi i preda za MARIJINE OBROKE.
Sakupljeni iznos od 30540kn predan je od strane obitelji Stanić voditeljima Marijinih obroka u Slavonskom Brodu u župnom domu župe Duha Svetoga.
Neka Ducin posluh Isusovoj riječi:
„Što god ste učinili jednomu od moje najmanje braće meni ste učinili“
bude poticaj svima koji ovo čitaju, nikako pohvale i isticanje jer to bijaše u suprotnosti sa življenjem naše Dubravke koja nastavlja u Očevoj kući u šutnji i tihoj molitvi biti i dalje zagledana u Boga”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijini obroci su globalna humanitarna organizacija koja hrani gladnu djecu na mjestu obrazovanja. Zahvaljujući nevjerojatnoj velikodušnosti podupiratelja iz Hrvatske i cijelog svijeta, broj gladne djece koja primaju Marijine obroke u školi narastao je za više od 5% (dodatnih 79.458 djece) od siječnja 2019.

Marijini obroci rade s lokalnim volonterima u nekima od najsiromašnijih zajednica na svijetu. Obećanje hranjivog obroka potiče djecu, koja bi u suprotnom bila prisiljena raditi, prositi ili hranu tražiti po otpadu, da dođu u školu i steknu obrazovanje koje im može poslužiti kao izlaz iz siromaštva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanja pokazuju da u školama u kojima djeca primaju Marijine obroke broj upisanih se povećava, prisutnost na nastavi također, stopa djece koja se ispisuju iz škole opada, a djeca su sretnija, zdravija i imaju bolji uspjeh na nastavi.

Razmjer ovog rasta je zapanjujuć. Marijini obroci započeli su hraneći svega 200 djece u Malaviju 2002. godine. Danas je broj djece koju hranimo samo u toj zemlji dosegao 1.028.817. Još je nevjerojatnije da je prosječan iznos potreban da bi jedno dijete primalo Marijine obroke tijekom cijele školske godine samo 120 kuna.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.