(VIDEO) Bleiburg: Titova dozvola za genocid – pogledajte jedinstveni film i dokaze o genocidu nad hrvatskim narodom!

bleiburg tito dozvola za genocid
Foto: Snimka zaslona

Povodom aktualne situacije koja je nastala zbog najave slavlja svete mise zadušnice za žrtve Bleiburške tragedije u sarajevskoj prvostolnici, Hrvatski filmski institut obavještava sve građane i ostale koje zanima istina o Bleiburgu da besplatno pogledaju film “Bleiburg: Titova dozvola za genocid”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj američki film Nikole Kneza prikazuje jedinstvena svjedočanstva engleskih oficira, partizana pokajnika i ubojica, preživjelih s Bleiburga, te povjesničara i istraživača počinjenih zločina.

> Autor filma ‘Bleiburg, Titova dozvola za genocid’: ‘Partizanski egzekutori obučavani su u inozemnim kampovima’

> (FOTO) Partizanski zločini: Iskopani ostaci 130 ubijenih mladića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Igor Vukić: Partizanska okupacija Zagreba 1945. – ubijani su liječnici, svećenici, ranjenici…

Uz pomoć povijesnih dokumenata te novootkrivenih masovnih grobnica ovaj film jasno opisuje masovna kršenja Ženevskih konvencija i međunarodnog prava koje je dovelo do Bleiburške tragedije i križnog puta, odnosno Holokausta hrvatskog naroda.

Pogledajte inačicu na hrvatskome jeziku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nepobitna je činjenica da političkim i medijskim prostorom vladaju stare strukture jugoslavenskoga mentalnoga sklopa kojima nije cilj iznošenje istine. Bez jasne i čiste prošlosti nema izgradnje dobre budućnosti. Svi koji zagovaraju zaborav u ime mira ne čine ništa dobra narodu. Oni »hrane« hrvatski narod isprobanim metodama stigme ustaških zločina kako se ne bi otvorio prostor za iskren dijalog i spoznaju istine. S takovom postavkom jasno je da je moj film protuteza i uteg suprotnosti. Film nedvosmisleno i jasno prikazuje činjenična stanja na koja vladajuća nomenklatura ne može imati protuargument. Jasna je blokada prema hrvatskoj javnosti, iako sam malo razočaran širinom i razinom institucija i pojedinaca koji su upleteni u tu priču skrivanja. No s obzirom na to da su vladajuće silnice ionako modelirane izvana, moj je primarni cilj dotaknuti upravo te centre, upoznati svjetsku populaciju. Stoga ignoriranjem filma čine mi veliku uslugu, rekao bih gotovo karizmatičnu”, kazao je Nikola Knez, autor filma ‘Bleiburg, Titova dozvola za genocid’, u razgovoru za Glas Koncila.

Nikola Knez rođen je u Travniku, odrastao u Međimurju, a školovao se u Hrvatskoj i američkom Texasu. U Americi ima svoju filmsku tvrtku »iFilms LLC«, u kojoj nastaju razni medijski proizvodi. Do sada je dobio 42 filmske nagrade u Americi kao redatelj i pet nagrada kao scenarist na prestižnim međunarodnim filmskim festivalima. Prije nekoliko godina pokrenuo je »Hrvatski filmski institut« s ciljem stvaranja kvalitetnih medijskih proizvoda vezanih prvotno za hrvatsku kulturu i povijest. Osnivač je Međunarodne konferencije za dječja prava i edukaciju u suradnji s Texas A&M University, Zaklade sv. Marije na otoku Mljetu te još nekoliko neprofitnih organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.