(VIDEO) Pater Ivan Marija Tomić o razlici Svih svetih i Dušnog dana

Foto: Snimka zaslona

U pripremama za Dušni dan mnogi su danas obilazili zadnje počivalište svojih pokojnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pater Ivan Marija Tomić u HRT-ovoj emisiji “Tema dana” govorio je o razlici – Svih svetih i Dušnog dana.

“Današnji dan je onaj kada se časti one koji su ostvarili život u zajedništvu s Bogom, a sutra se za pokojne moli”, kazao je na HRT-u:

Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić govorila je o procesu žalovanja i kazala je da današnji blagdan postao “kao neki narodni običaj”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je kako smatra da “svi mi ne stojimo na zemlji, već na ramenima naših prethodnika koji su nam svojom ljubavi i strpljivošću, a i genetski nešto dali. Osim toga su nas nešto i naučili. Mi smo iz njihovih uspomena koje su saželi za nas, preuzeli dio njih i one su sad postale naše”.

– Mi se i inače naših sjećamo, a danas posebno. Ono što su nam naši dali to nosimo dalje. Mislim da se nadamo da ćemo mi biti ta ramena za našu djecu, učenike, studente, vježbenike, kazala je.

Odgovarajući na pitanje o tome kako se vjernici pripremaju za Dušni dan pater Ivan Marija Tomić rekao je da prvo trebaju moliti za pokojne. To je i nama poticaj da osmislimo svoje živote i da na pravi način promatramo ovaj život u perspektivi onoga vječnoga, izjavio je među ostalim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.