Zadar: Preminuo Mirko Miočić

Foto: Snimka zaslona

U 61. godini u zadarskoj Općoj bolnici preminuo je Mirko Miočić. Sudionik brojnih kvizova iz javnosti se povukao kao jedan od lovaca u našem kvizu Potjera, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarski sveznadar, sudionik brojnih kvizova povukao se iz javnosti u ožujku prošle godine kada su mu zbog posljedica šećerne bolesti liječnici zadarske bolnice na jednoj nozi amputirali potkoljenicu a na drugoj stopalo, navodi 057info.hr.

Nakon toga je prebačen na liječenje u Zagreb. Tamo ga je dočekao jedan od najvećih propusta hrvatskog novinarstva, vijest o vlastitoj smrti, koja se pokazala neprovjerenom i netočnom.

Mirko se nakon 500 dana bolnice uputio na fizikalne terapije. Prije tjedan dana, točnije, 7. svibnja s narušenim zdravljem se javio u Opću bolnicu Zadar. Uz sve probleme dobio je i upalu pluća od koje je danas preminuo na Odjelu interne, Odsjeku za gastroenterologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić se posljednji put pojavio na televiziji prije šest dana, kada se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potjera. Svi su se nadali kako će Mirko od jeseni ponovno biti dio Potjere.

Mirko je čestitao svima na obljetničkoj emisiji i pozdravio cijelu ekipu Potjere, a posebno Tarika i svoje kolege lovce. Tarik i Dean uzvratili su mu iskrenim željama za što skorijim ozdravljenjem i zaželjeli da upravo on bude na lovačkome mjestu u obljetničkoj tisućitoj emisiji.

Nažalost, samo šest dana nakon toga Mirko je umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji hrvatski kvizoman rođen je 23. srpnja 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji. Prvi put se pojavio u kvizu ‘Tri, dva, jedan, ali vrijedan’ 1972. godine, kao 17-godišnjak i osvojio drugo mjesto.

Tijekom kviza “Tko želi biti milijunaš” bio je najčešće pozivani “džoker zovi”. Zbog njega su se mijenjana pravila, pa je isti “džoker” mogao natjecateljima pomoći samo tri puta u sezoni.

Miočić je 1983. bio pobjednik cjelogodišnje serije “Kviskoteke”. Bio je odabran i u društvo najboljih natjecatelja tog kviza svih vremena, no u konačnom natjecanju podijelio je treće mjesto s Jasenkom Stanišić, dok su prva dva mjesta podijelili Radoslav Dodig i Robert Pauletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješno je sudjelovao u mnogim kvizovima i igrama asocijacije: “3,2,1”, “Diplomac”, “Izazov”, “Upitnik” i “Jackpot”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.