Zagrebačka premijera filma Bruški martirij u Kinu Tuškanac

Foto: Hrvatsko slovo

Film Luke Klapana ‘Bruški martirij’ prikazuje se u Kinu Tuškanac, u četvrtak 20. lipnja 2019., u 17 sati. Organizatori i pokrovitelji projekcije su Udruga FFVAL i tjednik za kulturu Hrvatsko slovo, a ulaz je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarac ’Bruški martirij’ govori o događaju iz vremena agresije na Hrvatsku kada su 21. prosinca 1991. u zaseoku Gornji Marinovići u selu Bruška nedaleko Benkovca u ratnom vihoru okrutno ubijeni tamošnji žitelji. Devet Marinovića i jednog Draču koji se s njima tada zatekao bez milosti su ubili pripadnici Martićeve milicije. Sudionici i svjedoci zločina kojeg ovaj film napose obrađuje razotkrivaju strahote koje su tada proživljavali, iznose činjenice i opisuju događaje koji su duboko ukorijenjeni u njihovim sjećanjima.

‘Bruški martirij’ svojim prikazivanjima primarno ima za cilj da se ovaj zaboravljeni i potisnuti zločin otme zaboravu te da bude poznatiji hrvatskoj javnosti, ali i da mlađi naraštaji vide i pokušaju shvatiti kakvi su se strašni zločini događali u Domovinskom ratu koji je okončan puno prije nego su se oni rodili u slobodnoj Hrvatskoj.

U prigodnom programu nastupaju učenici GŠ Blagoja Berse pod mentorstvom prof. Dubravke Jančić i
prof. Valentine Mekovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.