Zajednica Vjera i svjetlo ‘Betanija’ održala završni susret u svetištu Majke milosrđa u Kloštar Ivaniću

Zajednica Vjera i svjetlo „Betanija“ iz Siska svoj završni susret ove školske godine održala je u nedjelju 12. lipnja u svetištu Majke milosrđa u Kloštar Ivaniću, a bila je to također i prilika za susret osoba s invaliditetom Ivanićkog dekanata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljanje je započelo u 10 sati u samostanu sestara karmelićanki gdje je vrijeme do sv. mise u župnoj crkvi proteklo u radosnom ozračju. Na župnoj misi župnik p. Drago pozdravio je hodočasnike te ih nakon završetka upoznao s poviješću Svetišta. Školske sestre franjevke Hrvatsko-bosanske provincije za sve sudionike pripremile su ručak nakon kojeg se druženje nastavilo uz pjesmu, a Dajana Pamer iz Ivanić Grada sve je oduševila svojom izvedbom skeča o problemima osoba s tjelesnim invaliditetom u suočavanju s arhitektonskim barijerama.

095

Skupu su se pridružili dekan Ivanićkog dekanata i generalni vikar Sisačke biskupije mons. Josip Ćorić i vikar župe sv. Petra Ivanić Gradu vlč. Ivica Šimunović. Svi zajedno sudjelovali su u obradi teme Duhova na način kako to čini zajednica Vjera i svjetlo. Na kraju su mlade sestre i ekipa Vjere i svjetla „Betanija“ iz Siska odigrali nogometnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je susret bio lijepa prilika međusobnog upoznavanja i obogaćivanja osoba s invaliditetom iz različitih dijelova Biskupije, ali i njihovih roditelja i prijatelja sa sestrama karmelićankama i franjevkama. Siščani su nove prijatelje pozvali u goste u Sisak na jedan od redovitih susreta zajednice Vjera i svjetlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.