Župa blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici ostaje bez prostora za slavljenje nedjeljne euharistije

Foto: Facebook župa blaženog Alojzija Stepinca

Župa blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici nakon 22 godine ostaje bez prostora za slavljenje nedjeljne euharistije. Kako s početkom rujna OŠ Jure Kaštelana počinje s obnovom i dogradnjom, prestala je mogućnost nedjeljnog korištenja predvorja škole za slavlje svete mise. Unatoč naporima župljana da se u 22 godine postojanja sagradi crkva na Savici, isto do danas nije ostvareno, te su u nedjelju, 29. kolovoza, slavljene zadnje mise u školi. Stoga će Župa sve svoje djelovanje u potpunosti preseliti u Pastoralni centar, a da bi mogli najbolje zadovoljiti potrebe brojnih vjernika, trebat će uz dosadašnje tri dodati više misa nedjeljom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, prigodom osnutka Župe 1999. Župa je dobila dopuštenje Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje da se do izgradnje župne crkve nedjeljne mise mogu slaviti u predvorju škole. Naravno, u tadašnjim okolnostima nitko nije očekivao da se u 22 godine neće uspjeti naći rješenje za izgradnju crkve na Savici, pa su tako Župa i njeni župljani sve ove godine ostali nedjeljni podstanari u školi. Pastoralni centar, uređen 2011. godine, poslužio je za tjedna bogoslužja, župne kateheze, rad župnih vijeća i župnog ureda, ali radi nedostatka prostora u kapeli isti nije adekvatan za nedjeljne mise. 

Ali, kako je potrebno prilagoditi se novonastalim okolnostima, Župa sad svoje djelovanje u potpunosti seli u Pastoralni centar, te je zahvalna Školi na gostoprimstvu sve ove godine, a posebno svojim sakristankama koje su 22 godine ulagale posebne napore oko uređenja predvorja škole da bi postalo prostor dostojan slavlja svete mise. S nadom da će jednog dana kada škola bude obnovljena, ponovno biti otvorena mogućnost povratka i Župi u njeno predvorje. Naravno, osim ako prije napokon ne bude riješeno i pitanje župne crkve na Savici koju vjernici čekaju tolike godine i za nju bez prestanka mole, što bi svakako bilo najbolje rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.