Domagoj Vida uoči Azerbajdžana: ‘Ipak smo mi drugi na svijetu, sve osim pobjede bilo bi razočarenje’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija sjajnom je igrom deklasirala Slovačku u Trnavi 4:0 te se tako približila Europskom prvenstvu. Nažalost, nakon pobjede vremena za slavlje nema previše, na redu je novi izazov, novi imperativ pobjede, Vatreni u ponedjeljak Bakuu protiv Azerbajdžana, kojeg vodi bivši Vatreni, Nikola Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjoj tiskovnoj konferenciji uoči sutrašnje utakmice stoper hrvatske reprezentacije Domagoj Vida je rekao:

Nismo imali previše vremena za pripreme za ovu utakmicu. U Baku smo stigli u subotu, nakon čega smo imali regeneracijski trening. Pogledali smo video analizu našeg suparnika, a sada slijedi jedini pravi trening.”

Podsjetimo, Vida je igrao u Bakuu prije četiri godine kada je domaćin iznenadio Vatrene i remizirao, Azerbajdžan je namučio Hrvatsku i ove godine na Maksimiru kada je završilo 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoper Bešiktaša osvrnuo se na ono što se u Bakuu događalo prije četiri godine, ali i u Zagrebu prije nekoliko mjeseci.

“Bio sam ovdje prije četiri godine kada smo igrali 0-0, a dosta su nas namučili i u Zagrebu ove godine. Njihova pozicija na tablici ne prikazuje realno njihovu snagu. Azerbajdžan ima nekoliko kvalitetnih igrača i maksimalno ih respektiramo. Međutim, mislim da će se puno više pitati nas. Ako ćemo ponoviti pristup kao protiv Slovačke, uvjeren sam da možemo doći do pobjede.”

Vida smatra, kao i svi hrvatski reprezentativci, da bi sve osim hrvatske pobjede bilo iznenađenje.  Ipak je Hrvatska svjetski doprvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ipak smo mi drugi na svijetu, imamo odlične igrače koji igraju u najboljim klubovima. Sve osim pobjede bilo bi razočaranje, ali moramo svoju kvalitetu dokazati i u Bakuu. Svaka utakmica je novo dokazivanje. Ne smijemo živjeti na staroj slavi.”

Hrvatska je protiv Slovačke odigrala fenomenalnu utakmicu, jednu od najboljih posljednjih godina. Složio se s tom konstatacijom i iskusni stoper Vatrenih.

“Utakmica protiv Slovačke je bila jedna od najboljih otkako sam ja u reprezentaciji. Međutim, sutra je novi dan i novo dokazivanje. Protiv Azerbajdžana nas očekuje novi važan ispit.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četiri kola Azerbajdžan se nalazi na dnu skupine sa četiri pobjede, no, nitko se protiv njih nije lako prošetao do pobjede. U zadnjem kolu su poraženi nesretno od Walesa u gostima.

Vida poziva suigrača da protiv Azerbajdžana pristup bude pravi, tada će sve sjesti na svoje mjesto i problema ne bi smjelo biti.

“Nisam gledao cijelu utakmicu, tek sažetke. Ne bi izdvajao nikoga posebno. Nesretno su izgubili od Walesa. No, ponavljam, mi smo najvažniji. Ako ćemo imati pravi pristup bit će dobro.”

Na pitanje domaćih novinara da li bi želio jednu od utakmica Europskog prvenstva 2020. igrati u Bakuu Vida je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Daleko je do toga, ima još dosta utakmica ispred nas. Baku je lijep grad, ali prvo moramo izboriti EURO, a nakon toga razmišljati gdje ćemo igrati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.