ABA Superkup: Trijumf Crvene zvezde u Laktašima, revanširali se Budućnosti

Foto: fah

Košarkaši Crvene zvezde pobjednici su drugog izdanja ABA Superkupa, a trofej su osvojili uvjerljivom pobjedom protiv podgoričke Budućnosti, koju su svladali sa 89-75 (28-16, 29-16, 21-23, 11-20) u nedjeljnom finalu odigranom u Laktašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvena zvezda je u subotnjem polufinalu pobijedila hrvatskog prvaka i prošlogodišnjeg pobjednika prvog izdanja ABA Superkupa, zagrebačku Cedevitu (79-68), da bi u finalu svladali momčad koja im je prošle godine preotela naslov pobjednika ABA lige i mjesto u Euroligi.

Konačan rezultat ne odaju dojam o nadmoći koju je beogradska momčad imala većim dijelom dvoboja, a već u 18. minuti je Crvena zvezda imala prednost od čak 27 koševa (54-27). Budućnost je iskoristila opuštanje Beograđana u zadnjoj četvrtini i ublažila poraz na prihvatljivijih 14 poena zaostatka (89-75).

Mouhammad Faye je sa 14 koševa bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi, a po 12 poena ubacili su Perperoglou i Dobrić. Filip Barović je sa 19 koševa bio najefikasniji kod Budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već za pet dana, 28. rujna, Crvena zvezda će u Beogradu biti domaćin Ciboni, a tom će utakmicom započeti nova sezona ABA lige. Cedevita će u subotu, 29. rujna ugostiti Partizan, a Zadar će u ponedjeljak, 1. listopada, gostovati kod FMP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.