(FOTO) Košarkaški spektakl u dvorani Kreše Ćosića: Četvrti trijumf Fenerbahčea na zadarskom turniru

Foto: fah

Košarkaši turskog prvaka Fenerbahčea u reprizi prošlogodišnjeg finala pripremnog turnira u Zadru pobijedili su moskovski CSKA sa 86-76 (16-10, 16-24, 26-24, 28-18) u dvoboju odigranom pred oko 1000 gledatelja okupljenih u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Turska momčad je pod vodstvom Željka Obradovića igrala finale u svih pet dosadašnjih izdanja zadarskog turnira, a izgubili su samo meč za trofej 2016. godine od Darušafake koju je vodio David Blatt.

Prošlogodišnja pobjeda u finalu (76-72) bila je izborena znatno teže nego u ovogodišnjoj reprizi, a najzaslužniji za to u pobjedničkoj momčadi bili su Melih Mahmutoglu sa 16 koševa (šut 6/7) i Ali Muhammed sa 14 poena. Čeh Jan Vesely imao je 12 koševa i osam skokova.

Kod CSKA najbolji strijelac bio je Alec Peters sa 16 poena, dok je Nando De Colo ubacio 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči početka finalnog dvoboja Udruga hrvatskih košarkaških trenera uručila je nagradu za životno djelo 67-godišnjem Zadraninu Slavku Trniniću, koji je u posljednjih četrdeset godina bio trener mnogim proslavljenim hrvatskim košarkašima u nekoj fazi njihovih karijera, radeći u svim najvećim hrvatskim klubovima te reprezentativnim selekcijama. Trninić je još prije 23 godine stekao doktorat na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Treće mjesto na turniru osvojila je milanska Olimpia koja je u nedjelju sa 82-77 pobijedila Bayern Muenchen. Pobjednike je sa 32 koša predvodio Mike James. Kod njemačkog prvaka je hrvatski centar Leon Radošević bio drugi strijelac momčadi sa 14 koševa.

Maccabi je pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Nevena Spahije lakoćom svladao kineskog prvaka Liaoning Flying Leopards sa 100-64 u utakmici za peto mjesto. Petoricu strijelaca sa dvoznamenkastim učinkom predvodili su Yovel Zoosman i Angelo Caloiaro sa po 15 koševa svaki. Kinesku momčad je sa 19 koševa predvodio američki centar Brandon Bass.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.