Abramovič više nije vlasnik Chelseaja: Je li se povukao zbog veza s Putinom?

abramovič suradnik
Foto: fah

Vlasnik londonskoga Chelseaja ruski milijarder Roman Abramovič objavio je da se povukao iz Chelsea i da će se sada za ovog prvoligaša iz Londona brinuti povjerenici iz posebne fondacije Chelsea Charitable.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Tijekom mojih gotovo 20 godina vođenja Chelseaja, uvijek sam osjećao da je moja uloga biti čuvar kluba, da je moj posao omogućiti da budemo što uspješniji, kao i da postavim temelje za budućnost i imaju pozitivnu ulogu u zajednici. Uvijek sam donosio odluke koje su u interesu kluba. Ostajem predan tim vrijednostima. Zato danas upravljanje i brigu o Chelseaju prepuštam povjerenicima Chelseaja Charity Foundation. Vjerujem da su trenutno u najboljoj poziciji da se brinu o klubu, igračima, osoblju i navijačima, stoji u izjavi Abramovića objavljenoj na klupskim stranicama.

> Objava Abramovičeve kćeri: Ovo je najveća laž Kremlja i Putina

> The Sun: Vlasnik europskog nogometnog prvaka Roman Abramovič protjeran iz Velike Britanije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez je uslijedio nakon što je član britanskog parlamenta pozvao ruskog milijardera da preda klub nakon ruskog napada na Ukrajinu.

The Guardian tvrdi kako Abramovič niječe veze s Putinom.

Trener kluba Thomas Tuchel priznao je u petak da “postoji mnogo otvorenih pitanja o stanju kluba” nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.