Adria cirkus: Nevjerojatno, igrali bi regionalni turnir u Sarajevu ako se zbog korone diljem svijeta otkažu turniri, pa čak i US Open?

Foto: fah

Nakon fijaska korona ”raspašoja” u Zadru, odnosno debakla Adria Toura, navodno se cirkus nastavlja dalje te bi organizator regionalnih korona turnira, Novak Đoković, trebao ipak nastupiti na Adria Touru u Sarajevu. U prvom se trenutku ispriječila korona, no, bosansko – hercegovački tenisač Damir Džumhur uvjeren je kako će igrati sa Srbinom još ove godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur za sarajevski Dnevni Avaz je najavio kako će ove sezone u njegovom rodnom Sarajevu odigrati ekshibicijski meč s trenutačno najboljim igračem svijeta Novakom Đokovićem.

Podsjetimo još jednom, Džumhur i Đoković trebali su u Sarajevu igrati 5. srpnja, no, nakon neodgovornog ponašanja Novaka Đokovića i nekih drugih tenisača, koji su sudjelovali i na razuzdanim tulumima u Beogradu, tzv. Adria Tour u Zadru doživio je debakl, a između ostaloga pozitivni na koronavirus bili su i neki tenisači, pa i Novak Đoković, cijela sportska svjetska javnost osudila je neodgovorno ponašanje srpskog tenisača.

Ako dođe do otkazivanja US Opena i cijele američke turneje, taj meč bismo možda mogli odigrati i ove godine. Ja želim nastupati i igrati i nadam se da ćemo prigodu koja bi se eventualno ukazala zbog otkazivanja serije turnira iskoristiti za jedan takav ekshibicijski turnir. Godinama planiramo Đokovićev dolazak u Sarajevo, Nole ima veliku želju i siguran sam da bi to bio spektakularni događaj”, poručio je Džumhur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, oni bi igrali iako bi se otkazali turniri u ostatku svijeta!? Gdje je granica takvog neodgovornog ponašanja?

Bosansko – hercegovački tenisač tvrdi kako bi za njega bila ogromna stvar da u rodnome gradu ugosti  najboljega tenisača svijeta i jednoga od najboljih sportaša svijeta. Sve to svakako stoji, no, postoji vrijeme i postoji nevrijeme, ako se turniri otkažu diljem svijeta nije ni ova ”regija”, od koje jedna država je članica Europske unije, izvan ove planete. I nije imuna na koronu. Pogledajte što se samo posljednjih dana događa u Srbiji i BiH i koliki je porast broja pozitivnih na koronavirus.

Džumhur je, podsjetimo, potvrdio kako je predložio Đokoviću da se meč odigra na terenima centra Koševo za koje je posebno emotivno vezan jer je tu zapravo i započeo tenisku karijeru. Na kraju spomenimo da Džumhur posljednjih godina živi te trenira u Beogradu, gdje tu i tamo trenira i s Đokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.