Akcija za hrvatske branitelje uoči obilježavanja Oluje: Zlatko Dalić ponovno oduševio najzaslužnije za stvaranje slobodne hrvatske države!

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Daliæ u društvu Branka Šubiæa u zagrebaèkom hotelu DoubleTree by Hilton. Daliæ je pružio podršku Šubiæevoj akciji povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u kojoj æe u šest dana (31. srpnja do 5. kolovoza 2019. godine) prehodati ukupno 264 km od Knina do Petrinje. (PR)

Aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, dao je javnu podršku akciji Branka Šubića u kojoj će u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u šest dana prehodati 264 km od Knina do Petrinje. Gesta hrvatskog izbornika nikoga, naravno, nije iznenadila, naime, Dalić je u više navrata spominjao branitelje i povezanost Vatrenih s onima koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne i slobodne Hrvatske. Uz Dalića, podsjetimo, potporu akciji pružila je i predsjednica države, Kolinda Grabar-Kitarović, ministar branitelja general Tomo Medved te županije, općine i gradovi kroz koje Šubić prolazič

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka sa Šubićem u u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton u kojemu je inače sjedište HNS-a Dalić je rekao:

”Moram priznati da me Branko oduševio. Bio je dovoljan kratki razgovor da prepoznam, prije svega njegov silni entuzijazam i iskreno domoljublje, ali i iznimnu ozbiljnost i metodičnost u onome što radi. Svi mi zajedno obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, svatko na svoj način, a njegova ideja da hodanjem poveže hrvatske gradove i mjesta je originalna i zaslužuje potporu svake vrste…”

Dalića i Šubića vežu i sportski uspjesi, Dalić je s Vatrenima osvojio srebro prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, dok je Branko Šubić 1999. godine bio izbornik pikado reprezentacije Hrvatske koja je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u češkom Brnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šubić provodi akciju u spomen na na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, a pokrenuo ju je prije dvije godine kada je u pet dana prehodao 265 km od Vukovara do Petrinje. Za početak kolovoza, u vrijeme kada se prisjećamo najvećih pobjeda hrvatske vojske u povijesti i oslobađanja zemlje, Šubić priprema sličnu akciju, s jednom razlikom, naime, krenut će iz Knina. Posljednju akciju Branko Šubić planira u 2021. godini, no, još nije otkrio detalje. Kaže i sam kako mu je potpora osoba iz javnog života, poznatih sportaša pogotovo, iznimno bitna. Prije dvije godine njegovu su akciju podržali Slavko Goluža te hrvači Vlado Lisjak i Stipe Damjanović.

”Sada je podrška stigla od Zlatka Dalića, čovjeka kojega iznimno cijenim ne samo kao vrhunskog stručnjaka nego i kao osobu koja u svim svojim javnim nastupima promiče zajedništvo i poziva na jedinstvo hrvatskog naroda. Upravo to je ono što i ja pokušavam, na neki svoj način, postići kroz akcije koje poduzimam”, poručio je za kraj Branko Šubić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.