Alcaraz šokantno ispao u drugom kolu US Opena: Napravio sam nekoliko koraka unazad

epa10746322 Carlos Alcaraz of Spain in action against Daniil Medvedev of Russia during their Men's Singles semi final match at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 14 July 2023. EPA/ISABEL INFANTES EDITORIAL USE ONLY

Nizozemac Botic van de Zandschulp (28) izveo je jedan od najvećih šokova u posljednje vrijeme svladavši u drugom kolu US Opena trećeg tenisača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza 6:1, 7:5, 6:4 nakon dva sata i 20 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcaraz, pobjednik US Opena 2022. godine, nije pronašao rješenje za igru 74. tenisača svijeta koji je otpočetka krenuo vrlo uvjerljivo i nije spuštao razinu tijekom cijelog meča. Ipak, i Španjolac je bio daleko od svoje najbolje razine.

– Nemam riječi, nevjerojatna večer, prvu put igram navečer na Arthur Asheu, publika je bila nevjerojatna, rekao je Botic van de Zandschulp nakon pobjede, piše HRT.

– Igrao je jako dobro. Očekivao sam da će mi ‘dati’ više slobodnih poena. To me je poremetilo. Nisam znao kako podići svoju razinu. Ostao sam na istoj razini tijekom cijelog meča, to nije bilo dovoljno za pobjedu ili za priliku da se vratim, komentirao je nakon meča 21-godišnji Alcaraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je veoma samokritičan nakon poraza na konferenciji za medije.

– Umjesto da napravim nekoliko koraka naprijed, napravio sam ih nekoliko unazad u smislu mentalne snage. Ne razumijem zašto. Došao sam ovdje nakon spektakularnog ljeta i mislio sam da sam napravio korak naprijed shvativši da trebaš mentalno napredovati da osvojiš velike turnire. No, došao sam ovdje i shvatio da sam napravio nekoliko koraka unatrad i da nisam dovoljno mentalno snažan i ne znam odgovoriti na problem. Imao sam veoma zahtjevno ljeto. Imam osjećaj da se još upoznavam i treba mi vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.