Aleksandar Petrović komentirao utakmice 90-ih: ‘Oni su ovdje bili četnici, mi smo u Beogradu bili ustaše’

Foto: fah

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović je u emisiji Sport nedjeljom komentirao budućnost besmislene regionalne ABA lige. Također se osvrnuo na problematičnu finalnu seriju između Crvene Zvezde i Budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jasminu Repeši nije bilo potrebno onakvo ponašanje nakon dva uvjerljiva poraza u Beogradu. Prva dva susreta bila su regularna u svakom smislu. Kad izgubiš 20 i 40 razlike, logično je da nemaš ništa, ništa nije bilo sporno sa sudačke strane. Pobijedila je bolja momčad. Naravno da će uvijek biti dobacivanja s tribina, ja se sjećam da je tako i nama bilo 1983., 1984. godine kada smo dolazili u Beograd s Cibonom, a isto je i Zvezdi bilo u Zagrebu. Oni su ovdje bili četnici, mi smo tamo bili ustaše”, rekao je Petrović.

Podsjetimo, Repeša je nakon druge utakmice finala doigravanja regionalne ABA lige, u kojoj su igrači deklasirali branitelja naslova Budućnost sa 107-69 (26-19, 28-19, 22-16, 31-15) i tako poveli sa 2-0 u pobjedama te im je za osvajanje naslova potrebna još jedna pobjeda, kritizirao događaje.

“Mislim da ovo nema veze sa sportom. Da moram baciti sako zato što jer je pun pljuvačke, to je nešto što ni u Srbiji, siguran sam, nitko ne opravdava. Igrao sam u Bologni derbije, sve to ima jednu granicu dokle se ide, strašno mi je žao i krivo mi je. Da me pogrešno ne shvatite, ja u svojoj familiji imam veliki broj Srba i dragi su mi, ne dam ih za sve na svijetu. Međutim, ovo je najblaže rečeno psihijatrija najvišeg reda”, ljutito je nakon utakmice rekao Jasmin Repeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne vidim smisao da se igra u ovakvim uvjetima, apsolutno ne vidim, jer to nema veze sa sportom, to je debelo prešlo granice sporta, debelo prešlo granice terena i strašno mi je žao. Neću dalje jer bi doticao i neke stvari koje kao čovjek i trener ne bi trebao, ali osjetio sam potrebu ovo reći. Trebao sam vam donijeti sako pa da vidite na što liči. Ničim izazvan! Ne znam ko je od nas bilo čime, kojom gestom napravio da bi se dogodio ovaj linč. Još jednom, ne umanjujem pobjedu Zvezde, 2-0 i njihov odnos koji su imali. Ovo je kolektivna histerija”, ponavljao je šokirani Repeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.