Aleksandar Petrović: ‘Odlaskom u Ljubljanu u Cedeviti su priznali poraz u Ciboninu gradu’

Foto: fah

Aleksandar Petrović, nekadašnji hrvatski izbornik, nalazi se u Brazilu, ali i dalje pozorno prati što se događa u hrvatskoj košarci. Pratio je tako i finale doigravanja, pa i odlazak Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije 4-5 mjeseci sam pričao o potencijalnoj fuziji Cedevite i Cibone, bez nekih važnih informacija govorio o tome kako samo tako Zagreb može dobiti euroligaša. Međutim, sezona je pokazala, ne samo zbog naslova prvaka, već i sjajnih rezultata mlađih kategorija, da je Cibona vrlo živa. Vlasnik Cedevite će pak svoje ambicije sad pokušati ostvariti s Olimpijom, a iskreno mi je teško dokučiti kakve će to posljedice imati na hrvatsku košarku”, rekao je za Sportske novosti.

“Ovo je poraz Cedevite kao velikog košarkaškog projekta jer nakon što godinama nisu uspijevali prijeći barijeru, a nisu zato što u klubu nije bilo dovoljno stručnosti, definitivno su shvatili da će ovo uvijek biti Cibonin grad. Najbolje se to moglo vidjeti tijekom finalne serije u kojoj je reakcija navijača pokazala da ih košarkaška emocija veže isključivo za Cibonu”, poručio je.

“Da se ne lažemo, financijski će Ciboni biti lakše jer odlazi jedan konkurent za gradski novac, koji je dobivala i Cedevita, makar ne u onom obimu kakvom su na Velesajmu težili. Opet, i konkurencija je vrlo važna, jaka konkurencija i tebe gura naprijed, a Cibona će sad to izgubiti. Zato nisam siguran da im odlazak Cedevite može pomoći”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.