Alen Halilović trebat će pokazati puno više ako se želi nametnuti Zlatku Daliću…

Foto: fah

Zbog pandemije koronavirusa Nizozemska je završila nogometno prvenstvo. Odluku Nizozemskog nogometnog saveza mnogi su kritizirali, naravno, i u samoj Nizozemskoj. Hoće li reagirati i UEFA, koja je najavila da bi samoinicijativne odluke europskih saveza mogle rezultirati sankcijama i zabranom nastupa u europskim kupovima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo se okončalo u nezgodno vrijeme za bivšeg kapetana mlade hrvatske reprezentacije, Alena Halilovića, taman kad je izborio svoje mjesto u prvoj postavi Heerenveena. Naime, Alen je u posljednje tri utakmice zabio pogodak i dva je puta asistirao.

Naravno, Halilović je nezadovoljan prekidom sezone, no, nije jedini. Sve je zapravo po Alena krenulo nizbrdo jako davno, ponajmanje je za tako nešto kriva pandemija koronavirusa. Naime, način na koji je Haliković otišao iz Dinama, bolje rečeno što je tada govorio, sugerirao je ovakav rasplet, koji ne nudi, barem zasad, ništa više od prosječnosti. Heerenveen je kluba prosjeka nizozemske lige, daleko slabiji od zagrebačkog Dinama. Naime, Heerenveen je zauzeo deseto mjesto među osamnaest klubova nizozemske lige i osvojio je 33 boda. Teško se na takav način može dogurati do reprezentacije koja je prije dvije godine osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i u kojoj je izuzetno jaka konkurencija u veznom redu: Rakitić, Modrić, Kovačić, Brozović, Vlašić, Pašalić… Neće biti lako Haliloviću.

Halilović je za Heerenveen odigrao 20 utakmica, a u rujnu je došao iz Milana, ni u prosječnom klubu kakav je Heernveen Alen nije baš igrao na razini hrvatskog reprezentativca. Trebat će puno više od toga da bi se nametnuo izborniku Zlatku Daliću, bez obzira što je poručio javnosti, pomalo uvrijeđeno, da ga kritiziraju ”takozvani stručnjaci” koji su u Španjolskoj igrali manje od njega. Problem nije Španjolska, Alenu je problem činjenica da se nigdje gdje je posljednjih godina dolazio nije snalazio najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, ambicije koje ima kada je u pitanju Europsko prvenstvo, koje će se iduće godine igrati, s obzirom da je ove godine odgođeno zbog pandemije, posve su normalne. Koji nogometaš ne bi želio igrati u vatrenom dresu? Samo, trebat će i nešto više od želje. Trebat će Alen biti na razini na kakvoj je u jednom trenutku bio u Dinamu te djelomično u Španjolskoj, pa makar zbog toga morao izdržati i poneku opravdanu kritiku. Ako je uopće izvukao pouke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.