Alexander Zverev o Hrvatskoj, teniskom uzoru i Goranovom finalu

Foto: snimka zaslona

Alexander Zverev, 23-godišnji njemački tenisač, prvi put stigao je u Zadar. Trenutačno je sedmi na svijetu, a krajem 2017. godine bio je treći. U Hrvatskoj nije prvi put, a sada je stigao u sklopu Adria Toura i nastupit će krajem tjedna na turniru u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvi put sam u Zadru. Bio sam u Hrvatskoj ranije, ali kad sam bio puno mlađi na odmoru. Veoma lijepo mjesto tako da ga pokušavam malo istražiti. Došao sam dosta rano i mogu uživati u svom vremenu ovdje, rekao je Zverev, u razgovoru za HRT, koji bi definitivno preporučio svima dolazak u Zadar.

– Naravno da bih preporučio ljudima u Njemačkoj dolazak u Zadar. Vidio sam puno Nijemaca u ovom hotelu, puno Austrijanaca i ljudi koji pričaju njemački, tako da vjerujem da su ga već otkrili. U sljedećih nekoliko dana nadam se da ću ga još istražiti.

Hrvatska me dočekala veoma toplo i u Srbiji je bilo nevjerojatno – ono što su nam pripremili u Beogradu. Vjerujem da će i ovdje biti posebno i veselim se tome, rekao je Zverev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teniski turnir Adria Tour, koji je krenuo na inicijativu prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, prošlog je vikenda održan u Beogradu.

– U Beogradu je bilo nevjerojatno. Bilo je sjajno vidjeti sve dečke nakon nekoliko mjeseci. Nisam vidio nikog četiri mjeseca, bilo je sjajno vidjeti kako su svi bili u formi i kako su svi dobro igrali. Bit će uzbudljivo kad se počne ponovno igrati na Touru jer mislim da će svi igrati još bolje nego prije prekida sezone, rekao je Zverev.

Pojedini mediji kritizirali su turnir u Beogradu zbog situacije koja trenutačno vlada u svijetu zbog pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi smo samo slijedili pravila, o drugim stvarima brinu u organizaciji i oni to trebaju znati. Ja sam bio samo igrač na neki način, ali bilo je lijepo vidjeti publiku na tribinama i da se život malo vraća na staro. Naravno da je stanje još zabrinjavajuće, ali o tome treba brinuti organizator, a ne ja, komentirao je Zverev te se dotaknuo nastavka sezone:

– Ne znam, još ne znamo o US Openu. Još traju razgovori. Naravno da svi žele igrati, ako je moguće Grand Slam. Naravno, neke stvari će se trebati promijeniti, ali svi su uzbuđeni i vesele se nastavku sezone, ali vidjet ćemo hoće li se to uistinu i ostvariti.

Zverev je u karijeri osvojio 11 titula, od čega tri Masters 1000 turnira, a najbolji rezultat na Grand Slamovima mu je polufinale Australian Opena baš ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Teniski uzor mi je uvijek bio Roger Federer, ali kad sam došao na Tour slažem se s mnogim igračima. S Novakom sam u odličnim odnosima, pričamo o mnogim stvarima o kojima s drugima na Touru ne mogu. Zanimljivo je čuti kakav on pogled ima na neke stvari, tako da je i on jedan od onih na koje se ugledam i kojima se divim, rekao je Zverev.

Sjeća se i trijumfa Gorana Ivaniševića na Wimbledonu, a komentirao je i suradnju Đokovića i proslavljenog hrvatskog asa.

– Svi se sjećaju Goranovog finala, ikonsko posljednje finale na Wimbledonu. Sjećam se toga, a sada smo dobri na Touru, on je trener, veoma je duhovit i dobro je biti u njegovom društvu. Dobro funkcionira njegova suradnja s Đokovićem, osvojili su zajedno Australian Open, veliki su šampioni, mislim da mu Goran može pomoći na različite načine iako Novak to zapravo više i ne treba. No, kombinacija dobro funkcionira, zaključio je Zverev u razgovoru za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.