Ambiciozan plan za završetak Premiershipa: Nastavak početkom svibnja, završetak već u prvoj polovici srpnja?

Foto: fah

Zbog pandemije koronavirusa, koja ipak u Italiji, koja je donedavno bila najveće svjetsko žarište, polako jenjava, sport diljem svijeta, osim u Bjelorusiji, stoji. Ne igraju se utakmice, odgođeno je Europsko nogometno prvenstvo. Pred UEFA-om i nacionalnim savezima teška je zadaća, kako završiti nacionalna prvenstva, kako završiti Ligu prvaka, Europsku ligu? Odgodom Eura dobilo se na vremenu, samo je pitanje koliko će tog vremena na kraju ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će, primjerice, Englezi završiti nogometnu sezonu, koja je u prekidu barem do kraja travnja?

Prema pisanju Daily Maila klubovi Premier lige spremaju plan kako bi završili turbulentnu sezonu. Cilj je sve pokrenuti početkom svibnja, dakle, otprilike za mjesec dana, ako krenu početkom petog mjeseca do 12. srpnja bi odigrali sve utakmice i okončali sezonu. Ambiciozan plan, no, ipak izvediv.

Kako sada stvari stoje utakmice bi se trebale igrati pred praznim tribinama, barem u početku, ukoliko ipak sezona ne bi bila odigrana do 16. srpnja doći će do povrede televizijskih prava i ugovora koji je težak nevjerojatnih 762 milijuna funti.  I dok Premier liga miruje neki klubovi, poput Manchester Cityja, svojim navijačima naplaćuju ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se na planove o završetku sezone, naime, o svemu će klubovi Premiershipa raspravljati u petak na videokonferenciji. Da bi nastavili nogometno natjecanje moraju dobiti odobrenje Vlade, javnog zdravstva i Udruženja profesionalnih igrača.

Tek će se vidjeti koliko je izvediv takav plan, činjenica je da u Engleskoj smrtnost od koronavirusa nije velika, međutim, neki smatraju da vrhunac epidemije još nije stigao. Ipak, Jenny Harries, jedna od glavnih osoba u engleskom zdravstvu, prije dva dana je kazala kako bi se u Engleskoj mjere protiv pandemije koronavirusa mogle zadržati u idućih šest mjeseci, naravno, i oni će ih popuštati, ili pojačavati, ovisno o razvoju situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.