Američka boksačica, Claressa Shields, dala svoje viđenje sramnog incidenta u Flintu: ‘Potpuno razumijem zašto je Ivana otkazala meč’

Foto: Snimka zaslona

Američka boksačica, Claressa Shields, željela je u meču u Flintu pobijediti hrvatsku boksačicu Ivanu Habazin kako bi ostvarila svoj san i postala najbrža borkinja koja je došla do svjetske titule u sve tri kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, njezin san ipak će morati još malo pričekati kako bi se ostvario s obzirom da Ivana Habazin, nakon sramnog incidenta kada je pretučen od strane brata američke boksačice Ivanin trener, James Ali Bashir, ne želi boksati te je otkazala svoj meč karijere.  Posve razumljivo, hrvatska boksačica poslije svega odbila je sudjelovati u svemu tome i boriti se za titulu u supervelter kategoriji prema WBO i WBC kategorijama.

Policija je danas, kako smo već pisali, privela osobu koju sumnjiče da je napala Ivaninog trenera, prema informacijama koje dolaze iz SAD-a radi se o bratu američke boksačice. Prijeti mu višegodišnja zatvorska kazna, ali i doživotna zabrana prisustvovanja boksačkim mečevima.

Claressa Shields u intervjuu za ABC12 dala je svoje viđenje sramnog incidenta u Flintu. Kaže kako nije vidjela napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila sam toliko fokusirana samo na borbu. Usredotočena na to da učinim sve što je moguće da se borba dogodi. Samo sam sebe i svoju ekipu maknula iz gužve, a onda odatle nisam vidjela što se dogodilo”, rekla je Shields, nakon čega je dodala:

“Ne odobravam nikakvu vrstu nasilja izvan ringa. Ušla sam u boks samo da bih boksala unutar ringa. Bilo što izvan me ne zanima, ne miješam se u to i nitko od uključenih u skandal nije dio mog tima…”

Američka boksačica na kraju je poručila kako razumije Ivanu i njene razloge zašto je otkazala meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je čovjek koji je proveo četiri mjeseca u kutu tijekom kampa. Potreban ti je u kutu kad se boriš za svjetsku titulu, tako da potpuno razumijem zašto je Ivana odlučila otkazati meč”, zaključila je Claressa Shields.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.