Ana Zaninović priznala: Spavala sam prve dvije runde

Foto: fah

Prespavala sam prve dvije runde, a onda mi je nakraju nedostajalo vremena da je stignem, kazala je Ana Zaninović nakon poraza u 1. kolu taekwondo olimpijskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Zaninović je u četvrtak je izgubila u prvom kolu od 18-godišnje Iranke Kimije Alizadeh Zendorin sa 6-7, te se sada mora nadati da će Iranka doći do finala kako bi kroz repesaž stigla do borbe za broncu. U prvoj rundi obje su previše taktizirale i završilo je 0-0. No, u drugoj Iranka Zendorin iskoristila je svoju prednost u visini i duge noge te je sa dva udarca u glavu stigla do vodstva 7-0. Ana Zaninović je u posljednjoj rundi pokušala sve i bila je nadomak preokreta, ali je na kraju završilo pobjedom Iranke sa 7-6. Iranku Zendorin u četvrtfinalu čeka Španjolka Eva Calvo Gomez, srebrna sa SP prošle godine.

“Ona je nova nada svjetskog taekwondoa, svjetska juniorska prvakinja, puno viša od mene, a i njezin dosadni stil borbe s guranjima mi nikako ne odgovara. Kasno sam krenula. Ždrijeb me stvarno nije jer bi već u četvrtfinalu išla na jednu od dvije najbolje – Španjolku Calvo. Na OI se spajaju kategorije, a sve cure su više i teže od mene, koja objektivno spadam između 49 i 57 kilograma. Sad moram čekati i nadati se da će se Iranka izboriti za finale”, kazala je Ana Zaninović, koju je pogodilo jučerašnje ispadanje sestre blizanke Lucije.

“Žao mi je Lucije, došla je u sobu uplakana jer je stvarno imala šansu. Da je dobila Francuskinju tako joj se otvorio ždrijeb da je mogla lako do finala. Zna da je propustila veliku priliku”, zaključila je Ana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Toni Tomas, unatoč porazu, nije bio nezadovoljan.

“Zadovoljan sam kako se borila, znao sam koliko je Iranka opasna, ne bi se iznenadio da ode fo finala, što bi povuklo i Anu. Ona to nikad neće reći, ali cijela je izlijepljena s trakama, pije svakodnevno tablete protiv bolova u koljenu, a dosad je imala čak šest operacija. Pravu šansu je propustila Lucija jučer, Fraancuskinju je dobivala osam puta zaredom, a onda izgubila kada joj je ždrijeb otvarao veliku mogućnost za plasman u finale”, kazao je Tomas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.