Anarhija na terenu: Što se događa u Hajduku?

Split, 07.11.2020 - Utakmica 11. kola Prve HNL Hajduk - Osijek. foto HINA/ Mario STRMOTIÆ/ ik

Sve se više čini kako u Hajduku zapravo vlada kaos, i kad igraju solidno, na trenutke vrlo dobro, ne pobjeđuju. Naime, u derbiju 11. kola Prve hrvatske nogometne lige na Poljudu Hajduk i Osijek odigrali su 1:1, a u debeloj sudačkoj nadoknadi ”Bili” su imali veliku priliku za pobjedu, najveću koju su mogli imati, kazneni udarac, no promašili su. Zanimljivo, i to možda najbolje govori o trenutnom stanju u Hajduku, da su se igrači svađali tko će pucati jedanaesterac čija bi im realizacija donijela tri boda. U toj su svađi izgorjeli i na kraju su promašili. Naime, priliku za pobjedu propustio je Bassel Jradi koji nije realizirao jedanaesterac u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije nakon uzbudljivog derbija…

”Mislim da smo Osijeku dali puno respekta, nismo dobro igrali prvih 25 minuta. Iznenadilo me to jer sam očekivao da će igrači biti spremniji na ono što ih čeka. Zadnjih 20 minuta igrali smo dobro, rekao sam igračima na poluvremenu da moramo ići naprijed. Mislio sam dobiti utakmicu. Promijenili smo malo sistem i rekao sam im da možemo izgubiti, ali moramo izgubiti muški. Ne smijemo dozvoliti Osijeku da kontrolira utakmicu u Splitu”, rekao je Hajdukov trener poslije utakmice za službenu web stranicu Hajduka.

Reakcija Davida Čoline, koji je zabio svoj prvi gol za ”Bile”. Bio je to sjajan pogodak kojim je Hajduk stigao do poravnanja rezultata. Dakle, gosti iz Osijeka su čak i vodili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Jako loše smo ušli u poluvrijeme, možda smo bili u strahu nakon tri uzastopna poraza, ali mislim da smo u drugom poluvremenu pokazali da smo dobra ekipa i da zaslužujemo puno više. Ulaskom Umuta, jakog napadača, igra se promijenila. Igrali smo dosta na njega, a on nam je ostavljao lopte. Na kraju smo imali i penal i mogli smo doći do pobjede”, kazao je nakon utakmice Čolina te je dodao:

”Prvi put sam promašio loptu, ali na kraju je ostala kod mene i dobro je sjela. Vidio sam da će biti dobro, ali nisam znao gdje će završiti. Presretan sam zbog prvog pogotka, nadam se da će ih biti još više.”

Anarhija na terenu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo još jednom, igrači Hajduka su se doslovce u finišu utakmice, a nakon dosuđenog jedanaesterca, svađali tko će biti izvođač. Naime, najbolji strijelac Hajduka Mijo Caktaš nije bio na raspolaganju treneru te je morao pucati netko drugi. Loptu je uspio uzeo Jradi, no istu mu ja Jairo oteo, Jradi nije odustajao, ponovno je uzeo loptu, namjestio ju je na bijelu točku te je, dakako, u takvoj atmosferi promašio.

Golman Osijeka Ivušić ga je omeo tako što je izašao na pet metara zbog čega je zaradio žuti karton, poslije čega je sjajnom reakcijom obranio kazneni udarac te je tako svojoj momčadi donio važan bod. Igrači Hajduka ostali su u nevjerici gledati jedni i druge… A kako je tek navijačima, koji se godine i godinu suočavaju s razočarenjima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.